Iframe/JavaScript:
Design
Design  »  Családi ház  »  Családi ház Dél-Afrika lejtőin
Családi ház

Családi ház Dél-Afrika lejtőin

Szép Házak
Az Atlanti-óceánra néző, három szintes családi ház tervezésénél a contemporary stílusjegyek mellett fontos szempont volt az épület tájba illesztése.
A közel 1400 négyzetméteres épület világot látott, értelmiségi tulajdonosának egészen konkrét elképzelései voltak a végeredményt illetően: modern mégis otthonos hangulat, letisztult vonalvezetésű bútorokkal, tágas terekkel és magával ragadó panorámával. Jenny Mills építésznek és csapatának tehát az volt a legfőbb célja, hogy a különleges ingatlan az elvárásoknak megfelelően végül kényelmes családi otthonként funkcionáljon. A munkálatokban nagy szerepe volt még Nicolas Whitehorn tájépítésznek is, aki remek érzékkel ültette be a modern épületet annak természetes környezetébe.



A családi ház tájolása egyértelművé tette, hogy az enteriőr szerves részét kell képeznie a panorámának is, így az szinte teljesen megnyílik az Atlanti-óceán felé. Az első látásra talán kissé nyers burkolatokat a berendezés formavilága és persze a mesébe illő táj látképe tompítja. A méretes közösségi tér nemcsak a konyhát, étkezőt és nappalit foglalja magában, de ide tartozik a medencével lezárt terasz is. A tulajdonos kérése volt, hogy a különböző helyiségek funkciójuknak megfelelően különüljenek el, így kerültek külön szintre a hálószobák, valamint a moziszoba és a borospince is.



A privát szférában is jellemzőek a tágas terek és természetesen a fullpanoráma sem hiányozhat még a fürdőből sem. A bútorok elhelyezése minden helyiségben nagyon tudatosan az óceánra összpontosul. Az alapanyagok legfőképp a tulajdonos korábban szerzett tapasztalatai alapján, gondos odafigyeléssel lettek kiválasztva. Visszatérő elem a gránit, a beton és az üveg, de a berendezésben is többször találkozhatunk fával, bőrrel és rozsdamentes acéllal is. Lakáskiegészítők terén is „a kevesebb több” elvét követve alakították az enteriőrt.



A kényelem és a pontosan meghatározott stílusjegyek mellett a központi szerep természetesen az épületet körbeölelő természeté volt, de ha őszinték akarunk lenni, ebben a környezetben ez a döntés maximálisan érthető. A közösségi térből nyíló, egész házon végigfutó teraszt egy feszített víztükrű medence zárja le, amely látszólag mintha az óceánban végződne. A tulajdonos kifejezett kérése volt, hogy az új otthon a szűk család igényeinek kielégítése mellett nagyobb események lebonyolítására is alkalmas legyen.



Az eredmény végül egy nyugodt atmoszférájú, kellemes otthon lett, amely minőségében és stílusában is hozta a tulajdonos által elvárt szintet.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK