»  Élménytérblog  »  Elkészült az új konyhám!
Konyha

Elkészült az új konyhám!

Kecskés Szilvia
A konyhafelújítás nem csupán elhatározás kérdése, ezt tapasztaltból mondom. Az én esetemben semmiképpen sem az. Ha egy hónappal ezelőtt nem áztat el a felső szomszéd, még biztos, hogy húzom-halasztom egy ideig.
Miután a felettem lakók rendbe rakták a rossz vízvezetéket és a plafonom is úgy ahogy kiszáradt, be kellett látnom, hogy elérkezett az idő. A mennyezeti folt ugyan hasonlított egy Pollock-féle alkotáshoz, amit annak idején a Metropolitanben láttam, de valahogy nem így képzeltem el a lakásdekorációt.

Szerencsére találtam egy ügyes szakembert, aki kézbe vette a dolgokat. Nekem pedig nem volt más feladatom, mint kipakolni a konyhát és belevaló, azaz bútorok és konyhagépek után nézni. A pakolásra kaptam 3 napot, a többit már tervezgettem egy ideje, most viszont a tettek mezejére léphettem. Sokkoló volt azzal szembesülnöm, hogy 5 év alatt mennyi holmit halmoztam fel, amit soha nem is használtam, sőt, némelyik úgy hevert a szekrény mélyén, hogy meg is feledkeztem a létezéséről. A tanulság: egy felújítás mindig jó alkalom a selejtezéshez.

Kár szépíteni, a képeken is jól látszik, hogy a felújításra nem csupán a beázás miatt volt szükség. Egyszerűen tarthatatlan állapotok uralkodtak.

A kezdeti állapot

Felújításra váró terep

A konyha méretén sajnos nem lehetett változtatni. Pedig eljátszottam a gondolattal, hogy az egyik falat kivéve lényegesen nagyobb teret nyernék, de ez sajnos statikailag lehetetlennek bizonyult. Így aztán maradt az eredeti méret újragondolt tartalommal. Szaki-bácsi két hét alatt végzett a villanyszereléssel, a kollégája pedig a gipszkartonozással, majd a padló burkolásával, és helytakarékossági meggondolásból egy új tolóajtót is felszereltettem.
Aztán következett az új berendezés.

Ennél a fázisnál nehezen tudtam elképzelni, hogy ebből miképpen lesz új konyha, de szakemberek meggyőzőek voltak.

Elkészült az álmennyezet

Lassan helyükre csúsztak az új bútorok. A tárolás miatt alaposan átgondoltam, hogy mi hova kerüljön, hol legyenek nyitott, illetve zárható tárolók, miképpen tudok a hellyel takarékoskodni.
Padlóburkolatnak egyébként olyan fapadlót választottam, mely a konyhába is alkalmas, ebből a mosott fehér szín tetszett leginkább, csempéből pedig a 10x20 centis, kékes-fehér volt a befutó.

Kész a korpusz

Eljött az átadás napja. Én pedig egy üveg pezsgővel ünnepeltem!

Készen lett

Nemcsak szép, de praktikus is lett


Címkék: 


TOVÁBBI ÍRÁSOK A TÉMÁBAN
LEGFRISSEBB ÍRÁSOK
LEGOLVASOTTABB ÍRÁSOK
KATEGÓRIÁK
Díjazottak
Az eddigi díjazottak:
Ágnes Rozgonyi
Rácz Erzsébet
Vöröss Dóra
Perger Éva
Vöröss Kata
Kecskés Szilvia

--------------------------
Pályázatunk fő díjazottja:
Kecskés Szilvia