Design
Design  »  Enteriőr  »  Luxus penthouse Shenzenben
Enteriőr

Luxus penthouse Shenzenben

Szép Házak
A luxus penthouse lakás a dél-kínai kikötővárosban, Shenzenben (magyarul Sencsen), egy toronyház 48-dik és 49-dik emeletén épült a Kokaistudios tervei szerint.
A tervezők koncepciója – „a város és a természet között élni” – alapján a kétszintes penthouse modern életstílust nyújt luxussal és a kikapcsolódás lehetőségével.


A 48-dik emeleti elegáns bejáratból, ahova meghökkentő módon egy fát ültettek, kivételes panoráma nyílik a városra, és a nagy üvegfelületeken keresztül nemcsak rengeteg napfény juthat be a lakásba, hanem a beltér és a kültér is szorosabban összekapcsolódik. A kétszintes penthouse két hagyományos lakás összenyitásával és teljes átalakításával jött létre, ami szokatlan a kínai toronyházaknál. 


A tervezők a lakás új központi egységeként, a terasz egy kis részét kihasítva, egy lenyűgöző, hatalmas belmagasságú üvegezett átriumot alakították ki, ami még tágasabbá és világosabbá teszi a lakást.


Az eredeti alaprajzon szereplő falak eltávolításával a konyha és az étkező még nagyobb térélményt nyújt, miközben egy félig átlátszó tolóajtóval szeparálhatók a helyiségek. Az étkező előtt terül el a bámulatos kültéri medence.


A látványos lépcsőház elkülöníti a földszinti és emeleti funkciókat, egyúttal bejáratként szolgál a földszinten található nappaliba és vendégszobába, amelyek ezáltal teljesen szeparáltak a család emeleti privát szférájától.


A lépcsőt szobrászi szemlélettel tervezték a legapróbb részletekre is odafigyelve, ezáltal az a tér kiemelkedő szimbóluma lett.


A multifunkcionális nappaliban eredetileg egy válaszfallal akarták az északi és déli kilátást elkülöníteni, végül egy kandallót helyeztek egy a tér közepén, ami egy dinamikus elrendezést eredményezett.



A lépcsőt egy híd köti össze az emeleti ún. családi szobával, amely a relaxáció és meditáció színtere, és ahonnan szintén csodálatos panoráma tárul a városra. Csakúgy, mint a hídról, ahonnan lenyűgöző látvány a penthouse közepén található kétszintes belmagasságú tér.





A tervezők kiemelt figyelmet fordítottak a környezetbarát, valamint esztétikus anyagok és megoldások kiválasztására. A penthouse egyéniségét sokkal inkább a felhasznált anyagok és a kivitelezés minősége, mint a dekorációk határozzák meg: a természetes olajjal kezelt tölgy parketta észak-kelet Kínából származik, amelyet krémszínű spanyol kőburkolattal kombináltak.


A falakra pedig pazar velencei „marmorino” burkolat került, amely olyan kemény és fényes, mint a márvány, de meleg hangulatot áraszt azáltal, hogy úgy képes szórni a fényt, amire egyetlen más anyag sem képes.




A Kokaistudios maximálisan kihasználta a természetes fény által nyújtotta lehetőségeket, és olyan világításrendszert alakított ki, ami a teret és a hangulatot a társasági és privát funkciók szerint alakítja.


Fotók: Charlie Xia

48. emeleti alaprajz

49. emeleti alaprajz

Belsőépítészeti tervezés:
Filippo Gabbiani, Andrea Destefanis, Sherry G, Zoe Lee / Kokaistudios

További képekért kattintson ide!

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Enteriőr (88)