Magazin
Házak
A telek a gyönyörű panoráma miatt előnyösnek bizonyult, de a lejtésviszonyok komoly fejtörést okoztak az épület telepítése és megközelítése szempontjából.  »
Az optimális építési helyszín megtalálása nem könnyű feladat. Itt a tulajdonosok közel akartak lenni mindenkihez és mindenhez, aki és ami fontos számukra.  »
A Pacific Palisades lakónegyed szomszédságában nagyméretű, elegáns családi villák sorakoznak, köztük az Amalfi Drive Residence is.  »
Dél-Afrika kedvező éghajlatú, festői delfinpartja mentén merész alkotás született. A tervezők a növény- és állatvilágból merítettek inspirációt.  »
Az otthonteremtéshez mindig ideális helyszín egy frissen beépülő kertvárosi rész. A dunántúli nagyváros esetében ez különösen igaz volt.  »
Az építtetők olyan ingatlant vásároltak, amelynél egy kissé lelakott nyaraló állt a telken. Ezt nem szerették volna felújítani, de teljesen lebontani sem.  »
A Duna menti város építészeti jellege a központi mag kivételével kertvárosias. A család kinőtte otthonát és az új ház megépítéséhez ideális helyszínt keresett.  »
Egy fiatal építész számára különös jelentőségű a másutt megszerzett tudással felvértezve „hazavinni” a szülőföldre az új irányzatot.  »
A telekvásárlás után csak egy évvel később került sor a tervezői megbízásra. Különösen felemelő, ha egy testvér családi házát kell megálmodni.  »
A tulajdonosok öröklakásukat kívánták felcserélni egy kertes házra, ezért néhány évvel ezelőtt az akkor pályája kezdetén lévő ismerős tervezőt kérték fel.  »
Johannesburg külvárosában, hatalmas telekre épült ez a lakóház. Az északi és keleti traktusból páratlan kilátás nyílik a környékre.  »
Budapest határában, egy kis település újonnan kialakított lakóházas övezetében találtak rá az építtetők a jó adottságú telekre.  »
A különleges terepadottságú telek mindig kihívást jelent tervezési szempontból. A meredekség mértéke és iránya nagyban befolyásolja az épület elhelyezését.  »
Egy ikerház építésekor kívül egységes, belül pedig általában a tükrözéssel két egyenrangú lakás születik.  »
A nyugat-dunántúli város nemcsak kulturális, hanem földrajzi adottságai révén is közkedvelt, ahol az építészeti korszakváltások lenyomata tükröződik.  »
Egy budai domboldal újonnan parcellázott területén épült fel egy olyan ikerház, amelynél a gépkocsitárolók alacsony kubusai szinte „széttolják” a lakótömböket.  »
A családi ház kivitelezése során csak az utcafront néhány tíz méterét bolygatták meg, ennek köszönhetően a domboldal növényzete vadregényes maradt.  »
A dél-afrikai birtok területi adottságai és a tulajdonosok életformájához igazodó funkcionalitás indokolta a terjedelmes méretű épületegyüttes létrejöttét.  »