Magazin
Házak
A pesti kertváros egyik csendes utcájában létesült földszintes, lapostetős családi ház energiatudatos szemlélettel valósult meg.  »
Egy budai hegyen lévő kertvárosias lakókörnyezetben egy kiemelkedően jó fekvésű saroktelekre készült az ikerház.  »
A huszadik század közepének modernista stílusában, de Kalifornia sajátos, kevert építészeti jegyeivel átitatott a hollywoodi forgatókönyvíró háza.  »
Ideális partnerség jött létre a világlátott, szakmailag felkészült megbízó és az azonos hullámhosszon lévő építész véletlenszerű találkozásával.  »
A tervezési megbízás olyan épületre szólt, amely főleg állandó lakhelyként szolgál, de a település üdülőjellege miatt nyaralófunkciót is betölt.  »
Az építész házaspár pánikszerűen kezdett bele a telekkeresésbe, amint tudatosult, hogy egy gyermekük mellé várhatóan ikrekkel bővül a család.  »
A dombokkal ölelt tájon frissen parcellázott területre készült a modern, villaszerű lakóház. Az épített környezet pedig még kialakulatlanul vegyes volt.  »
A telek a gyönyörű panoráma miatt előnyösnek bizonyult, de a lejtésviszonyok komoly fejtörést okoztak az épület telepítése és megközelítése szempontjából.  »
Az optimális építési helyszín megtalálása nem könnyű feladat. Itt a tulajdonosok közel akartak lenni mindenkihez és mindenhez, aki és ami fontos számukra.  »
A Pacific Palisades lakónegyed szomszédságában nagyméretű, elegáns családi villák sorakoznak, köztük az Amalfi Drive Residence is.  »
Dél-Afrika kedvező éghajlatú, festői delfinpartja mentén merész alkotás született. A tervezők a növény- és állatvilágból merítettek inspirációt.  »
Az otthonteremtéshez mindig ideális helyszín egy frissen beépülő kertvárosi rész. A dunántúli nagyváros esetében ez különösen igaz volt.  »
Az építtetők olyan ingatlant vásároltak, amelynél egy kissé lelakott nyaraló állt a telken. Ezt nem szerették volna felújítani, de teljesen lebontani sem.  »
A Duna menti város építészeti jellege a központi mag kivételével kertvárosias. A család kinőtte otthonát és az új ház megépítéséhez ideális helyszínt keresett.  »
Egy fiatal építész számára különös jelentőségű a másutt megszerzett tudással felvértezve „hazavinni” a szülőföldre az új irányzatot.  »
A telekvásárlás után csak egy évvel később került sor a tervezői megbízásra. Különösen felemelő, ha egy testvér családi házát kell megálmodni.  »
A tulajdonosok öröklakásukat kívánták felcserélni egy kertes házra, ezért néhány évvel ezelőtt az akkor pályája kezdetén lévő ismerős tervezőt kérték fel.  »
Johannesburg külvárosában, hatalmas telekre épült ez a lakóház. Az északi és keleti traktusból páratlan kilátás nyílik a környékre.  »