Design
Design  »  Iroda  »  Google Super HQ Londonban
Iroda

Google Super HQ Londonban

Design Club
A Google legújabb irodája Londonban nyitotta meg kapuit, ami a PENSON építész iroda által jött létre. Az alternatív munkatér szimbóluma a brit zászló motívuma. A terasz kertet és a veteményeskertet a legfelső szinten helyezték el, ahova ki lehet menni és friss levegőt szívni. A lazításhoz hozzásegít a dolgozók saját veteményese, ahol zöldségkertet nevelhetnek.
A Google Super iroda a Renzo Piano tervezte St. Giles épületében lelt otthonára a Covent Gardenben. A munkahely nem csupán beslő, osztott tereket foglal magába, hanem több külsö térrész bővíti alapterületét, ami mellé egy edzőterem, egy táncstúdió, egy kávézó és egy 200 fős 'Town Hall' nevű rendezvéynterem társul.



A közösségi terek berendezése a régimódi nappalik hangulatát idézi fel, ahol a klasszikus hintaszék, magas háttámlájú fotelek és gyapjúszövetből készült puffok alakítják ki a helyiség karakterét. A külső munkatér a „Titkos Kertek” hangulára reflektál, ahová kültéri bútorokat és sövénykerítést helyeztek el. A régimódi stílus mellett nagyon friss a design koncepció, ami végigvonul a nap hétköznapi irodán.  A Google kétségkívül az egyik nagyhatalom, amit a váróteremben feltett, óriási logó is érzékeltet.




Az elmúlt évben a PENSON befejezte a Google mérnöki irodáját is Londonban, amelyiket a Scott Brownrigg építészei álmodtak meg a Buckingham Palota mellé.




Az egyes szeparációs egységek úgy vannak kitalálva, hogy mindenhol lehessen többfős értekezéseket folytatni, illetve ha úgy van, akkor elvonulni magányosan és feltöltődni. A bent töltött órák számát muszáj ellensúlyozni a hely atmoszférájával, emellett kell is, hogy napról napra inspiratív környezetben legyenek a dolgozók.


Fotók: David Barbour


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK
Iroda (21)