Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Egyszerű és látványos fürdőszobapolcok

Egyszerű és látványos fürdőszobapolcok

Szép Házak
Kicsi fürdőszobába a nyitott falipolc, a nagyobb méretekkel rendelkező helyiségbe viszont az állópolc a legjobb választás. Azt, hogy végül melyik mellett döntünk, a fürdőszoba stílusa és színvilága is befolyásolja.

7 ötletes fürdőszoba polc


Kis- és nagy alapterületű fürdőszobába egyaránt ajánljuk ezt a falhoz rögzíthető, lépcsőszerű állópolcot, mely eredetileg könyvespolc. Ha kicsi a hely, ezt a darabot az ajtó mögé is elhelyezhetjük. Szinte az összes fürdőszobai kellék elfér rajta. Az IKEA Lerberg polcos eleme ugyanilyen.


A régi faliszekrényke új életre kelt a fürdőszobában. Felújították, lefestették, ajtajában kicserélték a törött üveget, majd a hátlapot eltávolították, így sokkal nyitottabb és szellősebb látványt kelt.


A legkisebb fürdőszobában is találunk kihasználatlan falszakaszt. Nézzünk körül: a vécé, az ajtó vagy az ablak fölötti részek általában üresek. Ide felszerelhetünk egy lépcső alakú polcot, ha elfér, akár többet is. Ugyanilyen darabot a Kika kínálatában találunk.


Tetőtéri fürdőszobában használjuk ki a tető dőlése alatti üres falszakaszt, ahova szabályos szekrényt vagy polcot nehéz lenne találni. Jól járunk néhány lebegőpolccal, amihez az elemeket méretre vágathatjuk.


Ez a falból kiemelkedő polc jóformán nem foglal helyet. Gipszkartonból, Ytong elemből, vagy téglából építtethetünk ilyet, majd ugyanúgy burkoltassuk, mint az egész falat.


Ez a polc a szobában könyves-, míg a fürdőszobában pipere polc. A lényeg, hogy a legtöbb bútor nem kizárólag egyik vagy másik helyiségben használható. Bátran vessük be a fürdőszobában a rusztikus, faragott polcot, csupán arról gondoskodjunk, hogy a felülete kezelve legyen a ráfröccsenő víz és a pára ellen.


Ha a helyiség mérete engedi, állítsunk be egy nagyméretű állópolcot – ami itt ugyancsak könyvespolc –, melyen a szükséges holmi tárolásán kívül megmutathatjuk néhány ideillő dísztárgyunkat is: szép formájú üvegcséket, kicsi vázákat, pipere dobozokat.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK