Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  A konyha dísze: lámpa kanálból
Bútor / tárgy

A konyha dísze: lámpa kanálból

Élménydesigner
 
2012. május 9.
Konyha stílusosan? Ki ne szeretne egyedi megoldásokat ebbe a sokat használt helyiségbe. Ehhez elég egy különleges kiegészítő. Egy lámpa kanalakból.
Az ötlet és a „Spoon Lamp” szülőatyja Clive Roddy, angol designer, aki a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkban tett látogatása után alkotta meg nem mindennapi lámpáját.
Itt az erdő tele volt fenyővel, ahol pedig fenyő van, ott van toboz is. A toboz formája adta az ihletet az alkotáshoz.A Spoon Lamp burája 115 darab rozsdamentes acél desszert kanálból áll, melyhez egy három lábú tömör tölgy állvány adja a lábakat. A lámpa kecses és könnyed, ám megmozdítva mégis meglepően súlyos, ezért nincs ok az aggodalomra, hogy a vékony lábak ne tartanák stabilan. Nyugalom, a Spoon Lamp nem tartozik a könnyen boruló tárgyak közé.A burát alkotó kanalak direkt a lámpához készültek, pontosan méretre tervezve, vágva. A kanalak belső, homorú oldala remekül veri vissza az izzó fényét, ami a kanalak közötti réseken szűrődik ki és varázslatos árnyékot vet a környezetre. Clive a kanalakat a nyelüknél rögzítette az izzó körüli hét lemezre úgy, hogy a hajlítások miatt végül elliptikus formát kapott.A Spoon Lamp konyhába a leginkább találó kiegészítő, de nem mondanánk le róla a szobában sem.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Lámpa látványosság
A fény jó lehetőség a játékra. Nem kell hozzá más, csak egy megfelelő eszköz, amivel el kezdhetünk játszani. Egy lámpa, amilyet még senki sem látott.
Fészek ágy az egész családnak
Lehetséges, hogy egyetlen, jól kitalált bútor, akár egy egész helyiséget képes helyettesíteni? Ha egy hatalmas fészekről van szó, akkor igen.
Újrahasznosított bútor a Baxter-től
A Baxter idén áprilisban mutatta be megújult ’Nel Blu’ kollekcióját Milánóban. A kék bútorcsaládot Paola Navone tervezte.


KATEGÓRIÁK