Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Állítható gallér
Bútor / tárgy

Állítható gallér

Farkas Tatjana
Aki szereti a virágokat tudja, hogy vázából sosem elég. Másban mutat jól a tulipáncsokor és másban egy szál rózsa. Az alakítható Flex Vaas” szerencsére több igényt is kiszolgál.
Előfordul persze, hogy szükség van a tekintélyes vázakollekcióra, de azért valljuk be őszintén, ballagás, esküvő, évforduló és más jeles alkalmak kivételével még a legszebb vázák is sokszor útban vannak.

Az Arjan van Raadshooven és Anieke Branderhorst vezetésével működő Vij5 dizájnstúdió megalakulása óta azt kutatja, miféle lehetőségek rejlenek egy-egy használati tárgy, dekorációs elem mögött, miközben a bevált formatervezési mintákat megtartják.


A piaci résre rátapintva, tapasztalatból vagy hivatástudatból a holland tervezőpáros is kísérletet tett a „felhalmozás” elkerülésére és újításával, az alakítható vázával kínál megoldást.Termékükkel a csatban rejlő lehetőségeket aknázzák ki. Ezt az egyszerű szerkezetet helyezték a formatervezett alapvázára, így lehetőséget kínálnak arra, hogy segítségével a váza  száján tetszőlegesen változtassunk, nyújtsuk vagy szűkítsük, méretét, alakját kedvünkre variáljuk. A 20 centiméter magas, 22 centi átmérőjű fényes fehér porcelán alapdarabhoz ezüstös fémelemekkel kapcsolhatók a 21, 5, 13 illetve 11, 5 centiméter magas kiegészítő elemek, így legyen szó mezei csokorról vagy egy szál virágról, a Flex Vaas-ban mindkettő tökéletesen mutat.Címkék: 


KATEGÓRIÁK