Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Az év lámpái Londonból
Bútor / tárgy

Az év lámpái Londonból

Design Club
 
2012. október 28.
Az idei évben nem kizárólag a bútoroké, vagy a különleges tárgyaké volt a főszerep a London Design Festival-on. A lámpák is hangsúlyos szerepet kaptak. A világítástechnika örök téma a lakberendezésben, főleg a sötétebb hónapok beköszöntével.
Itt az ősz, rövidülnek a nappalok. Ilyenkor sokkal nagyobb szerepet kap az otthonunk kialakítása szempontjából a világítás. Nem mindegy, hogy melyik helyiségbe, milyen lámpát teszünk. A külső megjelenés és a design nem utolsó szempont, de egy formatervezett lámpa esetében a formavilág alkalmazkodik a funkcionális szempontokhoz is.

Rachel Powell

Legyen az álló, -vagy függő lámpa, minden esetben meg kell találnunk a számára legindeálisabb helyet a lakásban. Úgy kell kialakítanunk az adott lámpa elhelyezését, hogy kellő nagyságú helyen legyen és felvegye a körülötte levő környezet hangulatát.

Curiousa & Curiousa

Sokat számít a lámpa jelenléte egy szobában. Melegséget áraszt és sokkal otthonosabbá teszi a teret. Karaktert ad egy jellemtelen téregyüttesnek is, ha arról van szó.

Duhovich

Manapság még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a skandináv stílusú, fa lámpabúrák és a papírból készített, valamely organikus struktúrára hajazó példányok. A visszafogottság a lámpa design tekintetében is háttérbe szorult a lakberendezésben. Megjelentek az élénkebb színpárosítások, a váltakozó anyaghasználat és a furcsábbnál furcsább szerkezetek. Már nincsenek szabályok, hogy milyen kritériumokhoz kell igazodni egy lámpa megtervezésénél. Az a divat, hogy bármi lehet divat.

MacMaster design, Cocoon Pendant Light

Melanie Porter

A klasszikus fa lámpabúrák és különböző szerkezetek mellett nagyon jellemző napjainkban a kötött, vagy szövöttes lámpabúra, amit a divatból vettek át a designerek. A kortárs tárgykultúra szinte teljesen összemosódik már a divatban megfigyelhető irányzatokkal.

Studio Inbetween

Saxby Candy Studio, Jelly Desk Lamp

Idén megfigyelhető volt az üveg lámpabúrák térhóditása, amelyek mindenféle színben és formabontó mivoltukban jelentek meg a design hét kiállításainak standjain. Jellemző volt a metál, a bronz, az arany és az ezüst alkalmazása, ami már a 2013-14'-es trendeket vezeti be.

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Nemzetközi designerek Londonban
A London Design Festival keretén belül rendezték meg a 100% Design London kiállítást, ahol idén külön részlegen mutatkoztak be a külföldi tervezők.
Lakástextil egyenesen Londonból
Az idei évben is számos újdonság napvilágot látott a London Design Festival egyes rendezvényein. A lakástextilek táján is történt változás.
A London Design Hét legjobb bútorai
Az idei London Design Festival több izgalmas momentummal kecsegtetett. A bútorok tekintetében történt néhány említésre méltó változás.


KATEGÓRIÁK