Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Bővíthető könyvespolc
Bútor / tárgy

Bővíthető könyvespolc

Élménydesigner
 
2012. június 18.
Könyvespolc, mely a könyvgyűjtemény méretével egyenes arányban növelhető, ez minden, könyvtár szobát nélkülözni kénytelen könyvimádó álma.
A REK könyvespolc, egy fiatal holland építész és designer, Reinier de Jong munkája, abból a megfontolásból született, hogy maga a tervező is korábban egy parányi lakást bérelt. Itt pedig bajosan tudta tárolni szakkönyvekben és albumokban gazdag könyvgyűjteményét. Miután minden lehetséges négyzetmétert könyvespolcok borítottak el, a látvány pedig kezdett kaotikussá válni, Reinier könyvespolc tervezésére adta a fejét és megszületett a REK.

A nagyobb rekeszekbe könyvek férnek, a kisebbekbe újságok
A REK összecsukva és maximális méretére nyitva


A cikk-cakk alakú részekre szétcsúsztatható könyvespolc a kívánt méretre húzható ki. Amíg kevés a könyv, elég csak egy kicsit kihúzni. A nagyobb résekbe könyvek, a kisebbekbe újságok férnek el. Ahogy bővül a gyűjtemény, egyre jobban szétcsúsztatható a polc test, a maximális mérete 202 x 228 cm.

Egyszerű és precíz konstrukció, melyben még csavarok sincsenek
Ilyen a REK alig széthúzva, amikor kevés a könyv


A korpusz egyszerűen szerelhető, sem különösebb szakértelem, sem extra szerszámok nem kellenek hozzá. Garzonokba ideális, de több REK könyvespolc beszerzése után, akár egy könyvtár szobát is érdemes ily módon berendezni.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK