Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Csipkébe kerítve
Bútor / tárgy

Csipkébe kerítve

Farkas Tatjana
Ismerős, amikor egyik-másik porta azzal akart kitűnni a szürke tömegből, hogy mindenkinél cifrább kerítést villantott? Nos, ez most egy kicsit más.
Nem vagyok az elkerítés híve, sőt! Úgy gondolom, az lenne a természetes, ha a házainkat csupán néhány bokor, fa és virágok határolnák a szomszédtól, a kapukat és garázsokat nem kellene zárni, mert mindenkinek természetes lenne az, hogy békében és biztonságban éljen együtt másokkal.

Fotó: Joost van Brug


Bár jártam már néhány olyan lakóparkban, faluban vagy településen, ahol a számomra idillinek tűnő élőkerítéssel találkoztam, be kell vallani, sajnos hazánkban nem ez a megoldás az elterjedt. Ha pedig ez így van, akkor a több méter magasra épített kőkerítések helyett érdemesnek tűnik valami diszkrétebb megoldásban gondolkodni.Egy dán dizájn cég, a Demakersvan kínálatában például olyan terméket találhatunk, mely ötvözi a finom kézműves munkát az iparival. Az általuk megálmodott, igénynek megfelelő méretben gyártott, szabadon variálható fémkerítés elemek például áttört, festett acélhuzalból készült mintázatot kaptak, csupa csipke, csupa báj határolói lesznek a kijelölendő területnek. Eklatáns példái a finom, apró és érzékeny, valamint a nagytömegű és méretes dolgok sikeres találkozásának. Sajátos ötlet arra, miként válhat a kerítés egyedi díszévé a kertnek, parknak, köztéren avagy magánterületen.

Forrás: Demakersvan


Címkék: 


KATEGÓRIÁK