Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Designfotelból vendégágy
Bútor / tárgy

Designfotelból vendégágy

Design Club
 
2012. június 18.
Csire Gézának, a mindössze 26 éves formatervezőnek „paq chair” névre keresztelt fotelágya világszerte visszhangot keltett, a piaci bemutatkozásra Magyarországon kerül sor.
Paq chair = szivacsmatracból fotelágy egy másfél méteres cipzár segítségével, húsz másodperc leforgása alatt. Azaz pontosan ennyi idő kell ahhoz, hogy egy rendetlen ágyból gyönyörű, cseppformájú fotelt varázsoljunk. A Paq chair eredeti rendeltetése, hogy vendégágyként használják, de a megállja a helyét nyaralókban, a teraszon kültéri fotelként, vagy éjjel alváshoz, de még a Balaton parzon is napozhatunk a Paq chair-en fekve a vízlepergető tulajdonsága miatt. A paq chair különlegessége, hogy a lakótérben bárhol elhelyezhető – legyen szó vendégszobáról, nappaliról, erkélyről vagy éppen kertről. A többféle színből és anyagból választható huzat egyik fele az alváshoz, másik fele pedig az üléshez van kialakítva. A paq chair ötletét egy új albérletbe való költözés ihlette két évvel ezelőtt. A Budapesti Műszaki Egyetemen jelenleg PhD tanulmányokat folytató tervező az üres szobát egy ággyal és fotellal szerette volna berendezni - mindezt a lehető legköltséghatékonyabb módon. A koncepcióra papírhajtogatás útján jött rá: ha a szivacsot összehengereli, a hengert felállítja és behajlítja egyik felét, akkor az ülőfelületként használható, és még háttámlája is van.

A frappáns ötletet másfél éves kísérletezés és fejlesztés követte, majd 2011-ben a belgrádi Mikser Design Fesztivál nagydíját nyerte el. A paq chair újonnan alakult BBDM művészeti menedzsment csapattal való együttműködésnek köszönhetően ezúton mutatkozik be a nagyközönség előtt.


A Paq chair webshopon keresztül a vásárlók számos szín és huzat közül választva rendelhetik meg a nekik legjobban tetsző fotelágyat. Kedvező árfekvése a szép formát és a praktikusságot kereső vásárlók számára lehetővé teszi, hogy egy nemzetközileg elismert designtermékkel szépítsék lakásukat. A Paq chair indul 2012-ben a Magyar Formatervezési Nagydíjon. Az első körön már túl van az elbírálásban, a második június 25.-én lesz.További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK