Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Dupla vagy semmi
Bútor / tárgy

Dupla vagy semmi

Farkas Tatjana
A látszat néha csal, szerencsére. Ha ugyanis közelebbről megnézzük kiderül, hogy rengeteg lehetőség rejlik megszokott tárgyainkban.
Amikor 1998-ban, Londonban Dan Black és Martin Blum megalapították design-tanácsadó cégüket majd belekezdtek saját termékeik fejlesztésébe, elhatározták, hogy alkotásaikba igyekeznek lelket és egyéniséget csempészni. Ezt elsősorban úgy kívánták elérni, hogy kreációik a funkcionalitáson túl szórakoztatóak és bájosak legyenek.Úgy tűnik ez sikerült is nekik, hisz számos elismerést bezsebeltek, a Hot Pot ebben az évben New Yorkban megkapta a „Blogger's Choice Awards” és az „Excellence in Product Design” díjakat.


Ez a kettő az egyben termék első ránézésre egy egyszerű terrakotta kaspónak tűnik, ám, ha a tetejét megemeljük, kiderül, hogy egy kompakt kis grillsütőt rejt. A sütő rozsdamentes acélból készült, ezt vonták be tűzálló kerámiával, így remekül megbújhat a többi kaspós növény között. Így álcázva egy szellemes és kreatív alternatívája lett a hagyományos grillsütőknek. Az már csak pont az i-re, hogy ültethetünk bele akár fűszernövényt is, így grillezéskor a 'tetőnek' is fontos szerep jut majd. Kisebb erkélyre, teraszra el sem tudok képzelni jobb választást.Címkék: 


KATEGÓRIÁK