Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Egy divatikon bútorai
Bútor / tárgy

Egy divatikon bútorai

Design Club
 
2012. január 3.
A Jean Paul Gaultier által tervezett hálószobabútor és paraván a Roche Bobois számára pazar látványt tár elénk. A két híres francia név kollaborációjából egy olyan bútorkollekció született, amit nehéz lesz felülmúlnia bármelyik cégnek.
Manapság több nagy designbútor cégnél megfigyelhető az a jelenség, amikor egy neves divattervezővel együttműködve alkotnak meg egy bútorkollekciót. Több neves divatház jelent meg a bútorpiacon izgalmasabbnál izgalmasabb darabokkal. A lakástextilek akár egy jelentősebb ruhadarab, úgy öltöztetik a bútorokat. A kortárs formatervezés nagy változáson ment keresztül az elmúlt időszakban. Kreatív, látványos és finom megoldások születtek ebből a házasságból. Megjelent a lakberendezésben az esztétikai szépség. A figyelem középpontjában a színek, az anyagok és ezek összehangolása.

Hálószobabútor, LIT paraván ággyal

A Roche Bobois számára tervezett egy exkluzív bútorkollekciót a sokak által favorizált divatikon, Jean Paul Gaultier. A bútoregyüttes jól illusztrálja az eredeti és fantáziadús divattervező és a bútortervező cég szakértelmét.

A Roche Bobois standja a Maison Objet kiállításon (2010)

A két nagy francia név együttműködéséből született meg a Roche Bobois ötvenedik jubileuma alkalmából az a kollekció, ami kétségkívül a cég múltjában az egyik legjelentősebb dobás, valamint a design történet szempontjából is igen jelentős.

MAH JONG Couture kanapé (Design: Hans Hopfer)

Az exkluzív kollekció egy hálószoba bútorból, kanapéból és néhány kisebb bútordarabból, valamint kiegészítőkből áll.

MAH JONG MATELOT  (Design: Hans Hopfer)

A limitált szériás darabok bár nem a legújabb kollekció részét képezik, mégis rendkívüli látványt nyújtanak. A ruha-és formatervezés kölcsönhatása izgalmas látványt nyújt szokatlan vizuális látványával, hiszen olyan hatást keltenek az egyes bútorok, mintha egy értékes ruhamárka modelljei lennének.

A Roche Bobois standja a Maison Objet kiállításon (2010)

Ben Hur fotel (Képek forrása: Roche Bobois)

További képekért kattintson ide!

Címkék: 


KATEGÓRIÁK