Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Az év legmenőbb tapétája
Bútor / tárgy

Az év legmenőbb tapétája

Élménydesigner
 
2012. március 2.
Az egyik legnevesebb tapétagyártó cég, a Marburg kérte fel Thomas Zeitlberger művészt, hogy megtervezze legújabb kollekcióját. Az új tapéta brilliánsra sikerült.
Ingergazdag napjainkban nehéz meghatározni, hogy milyen típusú tapéta számít trendinek. A lényeg, hogy izgalmas legyen, ne unjunk rá egy éven belül.

Thomas Zeitlberger, mielőtt tapétatervezésre adta volna a fejét, ötvösként, szobrászművészként és médiatervezőként vált híressé Bécsben. Az egyik legnevesebb tapétagyártó, a Marburg kérte fel, hogy készítsen számukra valami unikálisat, olyat, ami másnak nincs. Zeitlberger pedig megalkotta az új, hatféle mintából álló kollekciót.A tervező faliképként tekint műveire, és ha jól megnézzük a felületet, nem túloz. A mintázat ötletéül a 17-18. század fordulójára jellemző, erőteljes képi világú falfreskók szolgáltak. Színeiben viszont naprakész, egyáltalán nem visszafogott. Növényi minták, megfejtésre váró szimbólumok, grafikai elemek bohém egyvelegét látjuk, de összességében tekintve ötletes, játékos, ugyanakkor elegánsnak ható és egyáltalán nem unalmas világ tárul a szemünk elé.Ez a tapéta kizárólag nagy felületen érvényesül, fel sem merülhet egy kisebb falszakaszon történő alkalmazása. Viszont az egész lakást ezzel borítani legalább ennyire elképzelhetetlen. Zeitlberger művéhez nélkülözhetetlen a megfelelő arányérzék.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Lakástextil egyenesen Londonból
Az idei évben is számos újdonság napvilágot látott a London Design Festival egyes rendezvényein. A lakástextilek táján is történt változás.


KATEGÓRIÁK