Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Fából faragott fürdőkád
Bútor / tárgy

Fából faragott fürdőkád

Élménydesigner
 
2012. február 8.
Lássuk be, egy közönséges fürdőkádra még véletlenül sem tekintünk műalkotásként. Egyes példányok azonban a fenti kijelentés újragondolására késztetnek.
A svájci Alegna cég sokéves tapasztalattal rendelkezik az értékes faanyagok feldolgozásában, illetve a jachtépítésben. Ezt a tudást kamatoztatták, amikor egy merész fordulattal fürdőkádak készítésébe fogtak. Ehhez a gépjármű- és ipari jellegű luxustermékek tervezésében jártas IDconnect Design Solutions nyújtott segítő kezet.

A sorozat legszebb darabja a Pearl modell
Látszólag puritán darab, valójában száz százalék luxus


A Laguna sorozat minden darabja igazi műremek, a fürdőszoba ékszere. Természetesen ezekhez a kádakhoz valóban szoba méretű helyiség kell, főleg, hogy zömükben szabadon állók. Az ergonomikus kialakítás alap tulajdonsága minden Laguna kádnak, a méret pedig modelltől függetlenül pazar, akár két személy is kényelmesen elfér bennük. Ahhoz, hogy a fa évtizedekig ép, sőt szép maradjon, elengedhetetlen a megfelelő bevonat. A kádak bevonatát a legmostohább körülmények között tesztelték – a know-how a jachtépítésből adott volt – és ezután került a fafelületre.

A monolitszerű megjelenés tágas teret kíván
Egyszerű forma és látványos felület jellemzi a Laguna kádakat


A kádak közül a szabadon állók a leginkább figyelemre méltók, de aki nem rendelkezik megfelelő méretű fürdőszobával, beépített modellt is választhat. Ezt személyre és helyiségre egyedileg méretezve készíti az Alegna.

A kádak bevonata évtizedekig bírja a használattal járó megpróbáltatásokat
A beépítethető modell legalább olyan pazar, mint a szabadon álló típusok


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Fürdőkád és mosdó kőből
Ha kád, akkor akril, ha mosdó, akkor porcelán. Vagy mégsem? Láttunk már kádat, mosdót fából és betonból, itt az ideje, hogy megbarátkozzunk a kővel.
Rendhagyó fürdőszoba bútor
Törülköző- és szennyes tartók, polcok, kisszekrények - a fürdőszoba nélkülözhetetlen kellékei. Pedig rajtuk kívül még sorolhatnánk a fontos bútorokat.
Egyediség a fürdőszobában
A Hansgrohe új kollekciója, az Axor Bouroullec az idei évben jelent meg. A tervezők fő célja a funkcionalitás és az esztétika jegyeinek ötvözése volt.


KATEGÓRIÁK