Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Gyönyörű Magyar kollekció 2012
Bútor / tárgy

Gyönyörű Magyar kollekció 2012

Design Club
 
2012. január 25.
A HANNABI megmutatja mik azok a stílusjegyek, sajátosságok, amitől egy jellegzetes magyar otthon sikkes és kortalan lehet. Miért vonzóbb a legtöbb ember számára egy mediterrán ház, mint egy büszke oszlopos tornácos kúria, vagy egy bájos hűvös parasztház? Erre keresi a választ Rácz Anikó és csapata.

Gyönyörű Magyar kollekció


A Gyönyörű Magyar kollekció a paraszti világ értékeiből merített. A bútorkészítés kezdete óta nem sok olyan időszaka volt a magyar történelemnek, amikor ezeket becsben tartották volna, de a rendszerváltás utáni ellenállás még máig érezhető. Ezeket a sztereotípiákat nehéz megváltoztatni.


"A tervezéskor elengedtünk minden görcsös vágyat, hogy bebizonyítsuk, micsoda értékeink vannak inspirációt merítettünk belőle, mintha mindig is az értéküket megillető módon lettek volna jelen életünkben. Célunk nem felidézése vagy mentése volt ezeknek a tárgyaknak és mintáknak, hanem a mai modern otthonokba való integrációja." – vallja a tervező, Rácz Anikó.

A parasztházak friss tisztasága, a kanapék letisztult vonalvezetésén és eszközhasználatán, a gazdag motívumvilág, pedig a székek támláján és a kiegészítőkön köszön vissza. Így lett a tornácok fa lócájából lágy kanapé, így kerültek a gyönyörű faragott díszítések CORIAN székekre és így kapott somogyi mintákat az új Nomád kanapé. A modern mai darabokat csak, mint egy finom árnyék lengi körül a parasztbútorok romantikája.

A HANNABI showroom – Central Passzázs Üzletház

Nomád kanapé

 
Tiszta skandináv vonalvezetés, amely szabályos keretet adhat az etnikus kiegészítőknek egy modern környezetben, nagyon jól kombinálható természetes anyagokkal, homok, szürke és földszínekkel. Modern vidéki és olyan városi otthonokba ajánlják, ahol az enteriőrök kialakításánál a nyugalom és a természetesség a hívó szó. Fém és faváz szerkezetű modern kanapé. A kanapé izgalmas fűszere, hogy faragott lábbal is rendelhető. Tavaszra készül el a teljes kiegészítő kollekció.

Nomád kanapé

HANNABY párnák kanapéhoz

Lóca kanapé


A hagyományos fa lóca ívei finom utalásként jelennek meg vonalain, így született meg egy vidéki hangulatú, mégis letisztult kanapé. Vidéki és városi otthonokba egyaránt ajánljuk. A friss vonalvezetése egyensúlyt teremt a térben a modern és rusztikus elemek között. Natúr anyagát zsákszerű huzat- és párnakialakítással, rejtett varrásokkal és kézzel faragott fagombokkal emelték ki. Kárpitnak természetes anyagokat választottak, a kiegészítőkhöz pedig nyers lent, vásznat és más organikus anyagokat.

Lóca kanapé

Vasárnap fotel


A Vasárnap elkészítésekor az volt a cél, hogy egy kényelmes, mégis filigrán, könnyed és bárhová könnyen beilleszthető olvasófotel készüljön. A különleges vékony karfamegoldást tűzéssel emelték ki és hímzéssel díszítették. Karfája hajlított rétegelt lemez, ülőfelülete és háttámlája faváz szerkezetű, amit extra rugalmas töltetetekkel és teherhordó vasalatokkal láttak el. Klasszikus, a hátat is támasztó üléskomfortot biztosít.

Vasárnap fotel

Vasárnap fotel

Hat szék


Az étkező asztal székeinek formája és mintája hat különböző régi magyar szék motívumait jeleníti meg. Ezeknek a kecses könnyed bútoroknak az arányai - bármilyen régen készültek is - majdnem megegyeznek a mai székek arányaival. Így kis változtatással egy modern darabot kaptunk, amit a CORIAN® anyag társításával sikerült igazán újraértelmezni. A székek 6 féle színben rendelhetők és 2012-ben elkészül a textil - fa változat is.

Hat szék

Hat szék és asztal

Hat szék és Ombrella lámpa
Hat szék - hat forma
Ókor szék

Bogár és Szirom asztalkák


Mindkét lerakó asztal lapjának mintáját egy-egy kalotaszegi hímzés ihlette, amit lézervágással alakítottak ki. Valószínűtlenül vékony, kézzel hajlított lábai, különleges organikus hangulatot adnak a bútoroknak, mintha a kerti aljnövényzet lakói bújtak volna elő. Többféle méretben és színben rendelhető, melyek csoportos elhelyezése különleges atmoszférát teremt.

Bogár és Szirom

Szalon


„...mi kanapékat gyártunk. A legtöbb minden egyes fázisban kézzel készül, gondosan elkészített szabásminták és sablonok alapján, így csak ismernünk kell az elképzeléseid és elkészítjük a számodra megfelelőt. Méretet veszünk rólad és a lakásodról, és kiválasztjuk az oda illő szöveteket, majd gondosan elkészítjük a bútorod, mint egy rád szabott tökéletes öltözéket. ”

A HANNABI idei kollekciójában arra keresi

További képekért kattintson ide!

További információ: HANNABY – Freestyle Home


Címkék: 


KATEGÓRIÁK