Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  A hossz nem számít
Bútor / tárgy

A hossz nem számít

Farkas Tatjana
Nincs a közelben konnektor? Nagy a belmagasság? A Kraud tervezte Super-Light lámpa mindkét helyzetre megoldást kínál extra hosszú színes zsinórjával.
A német alkotópáros, Yvonne Fehling és Jennie Peiz ügyesen megoldották a „hosszabbító kérdést”, amikor sikerterméküknek, a Super-Light névre keresztelt lámpának a zsinórját  egyenesen a díszévé varázsolták. 56 színben kapható, selyemfényű textillel vonták be azt, így nemhogy dugdosnunk nem kell, de egyenesen kötelező a mutatós kábelből minél többet közszemlére tennünk.

Fotó: Piero Glina, Johannes Tolk

A Super-Lightnak két verziója kapható, a „Classic”-ot (mennyezeti lámpa, rögzített, zsinórból készített kalapkával) egy 4 méteres zsinór segítségével, igénynek megfelelően méretre vágva vagy belógatva a plafonra rögzíthetjük és felfüggeszthetjük, míg a „Free-style” (egy körteformájú lámpatest extra hosszú zsinórral, kapcsolóval és villásdugóval) esetében olyannyira kreatívak lehetünk, amennyire csak tudunk.


A 25 méteres hosszból tetszés szerinti csomókat, hurkokat képezhetünk, fel-vagy letekerhetjük, a lámpát bármilyen helyiségben, bármilyen alakzatban elhelyezhetjük, akár asztalra vagy földre fektethetjük, a széken átlógathatjuk, úgy, hogy a tér látványelemévé elsősorban a zsinórt tesszük.Címkék: 


KATEGÓRIÁK