Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Két szék között a padra
Bútor / tárgy

Két szék között a padra

Farkas Tatjana
Nem mindig könnyű definiálni. Kiváltképpen, ha a megnevezendő darab gyakorlatilag egy sor bútor, egymást követve, összefolyva. A Kraud terméke jobb híján a „Széksámlipad” elnevezést kapta.
Nem járatom senkivel a bolondját. Ellenkezőleg. Az Yvonne Fehling és Jennie Pelz tervezte „Széksámlipad”-nak köszönhetően ugyanis két szék között csakis a padra eshetünk.


Ennél a különleges bútornál elmosódnak a határok az alkotóelemek, a pad, a szék és a hokedli között, egyikből következik a másik, szervesen összetartoznak és egy különleges, bolondos konstellációt hoznak létre.


Miközben a tervezők számára a régi és tradicionális szolgált alapul a jelenhez és az innovatívhoz, felszakadoztak a kommunikációs korlátok a múlt és a modern formák, a közösségi dimenzió és a privát, valamint a rendezettség és a lazaság között. Íve és ritmusa lett a bútornak, szinte költői.


A közös designstúdiójukat, a Kraudot 2006-ban Karlsruhe-ban létrehozó fiatal tervezők látásmódjára egyébként is jellemző, hogy alkotásaik ellentmondásokból építkeznek. Próbálnak komplementereket alkotni, komplementereket találni, addig ügyeskedni, míg az ellentmondások kiegészülnek és feloldódnak. Olyan tárgyakat hoznak létre, melyek a funkcionalitáson messze túlmutatnak.
Címkék: 


KATEGÓRIÁK