Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Ki mint veti ágyát
Bútor / tárgy

Ki mint veti ágyát

Farkas Tatjana
Az ágynemű olyan tartozéka a hálószobának, mint a nőnek a fehérnemű: sokat elárul róla, vonzóvá, esetleg titokzatossá vagy éppen játékossá teszi.
Azt mondják, a hálóban mindent szabad. Ez az a helyisége az otthonunknak, ahol igazán kifejezhetjük a személyiségünket, hisz egy olyan intim zóna, ami csak rólunk és nekünk szól. Kezdjük az önmegvalósítást az ágyneműnél!
Ami az ágyazást illeti, alapjában véve a tiszta, friss, ropogós hatást tartom a legfontosabbnak. Egy természetes fényben gazdag, nagyobb, szellősebb hálószobába ezt leginkább fehér, krémszínű vagy apró mintás ágyneművel lehet megvalósítani, míg egy kisebb, sötétebb helyiségben érdemes az intimitásra ráerősíteni a bordó, lila, szürke árnyalataival és sok-sok hangulatfénnyel. De az ágynemű kiválasztása követheti az évszakokat is. Hisz a könnyebb paplanokhoz, sok-sok napsütéses reggelhez teljesen más hangulat illik, mint a szürke, téli, kuckózós napokhoz.Szép ágyneműben talán még az álmaink is édesebbek. Járhatunk képzeletben messzi tájakon, láthatjuk magunk körül a pálmákat, tapinthatjuk a homokot, élvezhetjük a tengert is gondolatban. Addig is, amíg álmaink valóra válnak, csempésszünk az ágyneműre egy kis nyári hangulatot. Az Anthropologie „Distant Voyage Bedding” ágyneműkollekciója például egyenesen az óceán partjára röpít bennünket. A pamutból készült huzatokkal és ágytakaróval, a finom türkizkékekkel, zöldekkel és korallszínnel hamisítatlan egzotikus hangulatot teremthetünk a hálónkban, legyen az világos, nagy vagy kisebb, sötétebb helyiség.Címkék: 


KATEGÓRIÁK