Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Köss rá csomót!
Bútor / tárgy

Köss rá csomót!

Élménydesigner
A mai nap találós kérdése: hogyan lehet egy darab fára csomót kötni? Elárulom a megfejtést: kövesd Kino Guerin-t.
Kino Guerin kanadai tervező saját bevallása szerint imádja a kihívásokat. „Néhány évvel ezelőtt elhatároztam, hogy bútoraimat egyetlen vezérelv szerint tervezem: egy darab fából, lábak, keresztkötések, támaszok nélkül.” A gondolatot tett követte, így született meg a „Why Knot Table” fantázianévre keresztelt kisasztal, mely a designer összes, önmagával szemben támasztott elvárásának tökéletesen megfelel.


Annyiban persze el kellett térni, az eredeti elképzelésektől, hogy az „egyetlen darab fából” készítésnek megvannak a fizikai korlátai. Ezért ez annyiban módosult, hogy több, nagyon vékony rétegben ragasztott darabot használt a gyártás során, így alakítva a hihetetlen kanyarokat.


Az asztal tulajdonképpen egy fapanel, a táblalap adja a tetejét, egy kanyarral megoldottak a lábak az egyik oldalon, és egy másikkal a másikon. Ám a tervező érte be ennyivel. A másik oldal legyen eredeti és ütős, vigyünk bele egy kis dinamikát – gondolta Guerin – ebből született a csomó. Ahhoz azonban, hogy se túl bonyolult, se túl nagy ne legyen a csomó, alapos tervezés szükségeltetett. Tervezője elsősorban arra törekedett, hogy megtalálja a görbe és egyenes vonalak közötti megfelelő arányt. Ez pedig tökéletesen sikerült.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Dohányzóasztal és kandalló egyben
Reneszánszát éli a többfunkciós bútor, ez pedig meglepő párosításokra ad lehetőséget. Ilyen a biokandalló és a dohányzóasztal összeépítése.


KATEGÓRIÁK