Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Lámpa látványosság
Bútor / tárgy

Lámpa látványosság

Élménydesigner
 
2012. május 31.
A fény jó lehetőség a játékra. Nem kell hozzá más, csak egy megfelelő eszköz, amivel el kezdhetünk játszani. Egy lámpa, amilyet még senki sem látott.
A Sponge és a Sponge Up! lámpák nem véletlenül kapták ezt a beszédes nevet. A felületük valóban szivacsszerű, lyukacsos, de nem lyukas. A spanyol Pott tervezője Miguel Ángel Garcia Belmonte-nak egyébként éppen a tengeri szivacsok tanulmányozásakor támadt az az ötlete, hogy a szivacs felületéhez hasonlót hozzon létre agyagból. Kikísérletezte, hogy az agyagból a hirtelen égetés során elpárolgó nedvesség mélyedéseket és lyukakat hagy maga után a felületen. A mélyedések alján a kiégetett cserép hártyavékonyságú, ezen átszűrődve a fény varázslatos hatást kelt. Így született meg a Sponge asztali és a Sponge Up! mennyezeti lámpa.

A Sponge anyaga cserép, ez gondoskodik a rusztikus megjelenésről
A cserépből készült búra kültéri használatra is alkalmassá teszi a Sponge-t
Amikor a Sponge világít, a látvány egy irizáló varázsgömbre emlékeztet


A tervező az égetett cserepet nem mázazza, csupán egy természetes földfestékkel színezi, ettől megmarad a felület natúr látványa és jobban érvényesül a pontokon kiszűrődő, kicsúszó fény. A rusztikus megjelenésű, porózus felületű lámpák kültéren és a lakásban is különlegességnek számítanak.

Sponge Up! mennyezeti lámpák többféle színben
A Sponge Up! irányított fényként is praktikus


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK