Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Magyar tervezők: 100% Design London
Bútor / tárgy

Magyar tervezők: 100% Design London

Design Club
 
2012. október 15.
Ebben az évben több helyszínen zajlottak a design hét eseményei. Az eddig jó ismert 100% Design és a Tent London továbbra is vitte a prímet, de ezúttal több mellékhelyszínen bemutatkoztak a fiatal tehetségek. A sztárdesignerek most is rengeteg újdonsággal és izgalmas installációval kápráztatták el a nagyközönséget.

100% Hungary


Idén is az Earls Court kiállítócsarnokban került megrendezésre a 100% Design kiállítás, aminek tematikája öt különböző témára épült. Az enteriőrök, a konyha- és fürdőszobatrendek, és az ökodesign mellett a nemzetközi pavilonok között találhattuk a magyar standot. A HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) szervezésének köszönhetően juthattak ki a hazai tervezőink a kiállításra, ahol nem titkolt céljuk volt, hogy terméküknek külföldi forgalmazót találjanak. Nézzük sorra a magyar tervezőket:

Búza Kriszta


Különleges technikával készülnek egyedi lámpabúrái, amelyek merített papírból hoznak létre különböző struktúrákat, ami egyfajta fény-árny játékot hoz létre az adott térben. Az organikus anyag, amit a tervező használ lámpáihoz, igazán érdekes alakzatokban tud megmutatkozni.
 

Hegedűs Andrea


Hegedűs Andrea a kollekcióban az ipari formatervezést és a kézműves hagyományt egyszerre fedezhetjük fel. A tervező síküvegre laminált textíliáiból készít paneleket, amelyek térelválasztóként, árnyékolóként, tolóajtóként egyaránt alkalmazhatóak. A textil részben képes átvenni az üveg transzparenciáját, valamint alkalmassá válik építészeti felhasználásra.
 

Polifoam


A 28 éves tapasztalattal rendelkező cég kiemelkedik a hazai kreatív iparból. Akusztikai és hőkomfortot biztosít a gyártó térhálósított, zártcellás polietilén hab anyagú falburkolati panelje. Az egyedisége vizuális megjelenésében is megmutatkozik, hiszen sokféle színben megtalálható.


Laokoon Design


Az egymáson elcsúszó anyagrétegekből álló szerkezetnek köszönhetően ez a tárgy rendkívül sokféle alakot ölthet magára. Árnyékolóként, megvilágítható felületként egyaránt jól funkcionálhat. Különleges színátmenetek érződnek a lakberendezési tárgyakon, ahogyan változtatja az alakját.
 

Bloch Gábor


A tervező kis sorozatban gyártható, zömében kézzel készített alkatrészekből épülő bútorokatat gyártat, amelyek rendszerei alkalmasak arra, hogy az egyéni igények és a meglévő belsőépítészeti környezet is hatással legyen a formálásra.

 


Mosaiclights


Ea tárgy olyan burkolatok kialakítására alkalmas, amelyek különleges módon, belső világítással dekorálhatnak falakat, padlókat. A színes mozaikegyüttest nem kizárólag magánlakásokban, de fürdőkben vagy egyéb helyeken is kiválóan lehet alkalmazni.
 

Rácz Anikó (HANNABI)


A tervező kisszériás, egyedi bútorok tervezésével és gyártásával foglalkozik az önálló 'The sofa tailor' projekt keretén belül, amelyben a kárpitos kanapé egy sokkal személyesebb darab mint a többi bútor.
 

Pos1t1on/Je Suis Belle


Kreatív, újraértelmező és elemző folyamat vezetett el azokhoz, az anyagminőségekben, felületekben és struktúrákban rejlő esztétikai részletekig, melyek a BELLEPOSITION kollekció minden darabján megjelennek.
 

Zsolnay Porcelánmanufaktúra


A Zsolnay Porcelánmanufaktúra új falburkolata kilép a síkok világából és térbeli plaszticitással idézi meg egyes tájegységek domborzati viszonyait. Különleges felületének és látványvilágának köszönhetően az új termék nagy népszerűségnek örvendett Londonban, a magyar srandon.
 

Kaza Smart Concrete


Egy padló- és falburkolati rendszert mutat be ez újonnan felbukkanó cég. Kis területen is erőteljesen érvényesülő burkolólap-rendszerrel érkeztek Londonba. A manufaktúra hatalmas sikere az egyedi designnak és a megjelenés friss koncepciójának volt köszönhető.
 

Vidó Nóri


Az építész-formatervező Vidó Nóri idén egy új fejlesztéssel készült a londoni kiállításra, az eddigieknél kissé nagyobb és még kényelmesebb fotel szettel és ikonikus székeivel aratott nagy sikert a magyar standon.

Fotók: Press

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK