Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Milánói bútorkiállítás 2012
Bútor / tárgy

Milánói bútorkiállítás 2012

Szép Házak
 
2012. június 8.
Idén 51. alkalommal rendezték meg a Salone Internationale del Mobile nemzetközi bútorkiállítást -és vásárt. Minden évben itt mutatják be a nagy cégek legújabb fejlesztéseiket és irányzataikat. A kiállítók legújabb termékeiket izgalmas és látványos bemutatókon szemléltették. Íme néhány egyedi bútordarab.
Milánó a design fővárosa. Itt dől el minden év tavaszán, hogy milyen stílusok, színek és formák fogják meghatározni az adott év lakberendezési irányzatait. Áprilisban összegyűlik a formatervezésben és designban jártas szakma színe-java, akik az itt merített impulzusokból inspirálódnak. Lakberendezők, belsőépítészek, bútortervezők mind-mind megjelennek a szakkiállításon. 

Milánó legjobb bútorkülönlegességei 2012


Saba Italia, New York szék

Az idei milánói designhét egyik legszebb standján mutatta beaz olasz Baxter cég legújabb bútorát, a Nel Blu-t, amit a neves designer, Paola Navone tervezett. Sivár, kopottas, ipari környezetbe helyezték az újrahasznosított anyagból készült nappaliba való bútorcsaládot.

Nappali bútor - kanapé


Baxter "Nel Blu" nappali bútor

Székek, ülőalkalmatosságok


A Republic of Fritz Hansen "Minuscule" szék -és asztalkollekcióját a dán formatervezési díjas tervező, Cecile Manz alkotta. Egyszerű és érthető a formavilága a széknek, ahogy azt már megszokhattuk a skandináv cég diszkrét, de elegáns arculatából.

Fritz Hansen "Minuscule" székek

A Gervasoni Nuvola-bútorcsaládja egy igazi olasz termék. Paola Navone, az egyik lehtehetségesebb olasz tervező a felhőkből és a kék égből inspirálódott. A geometrikus minták - a fonott kültéri fotellal és egy fa ülőgarnitúrával - tökéletes harmóniát alkotnak. Az éles kontúrvonalakat jól ellensúlyozza a mintás kanapé és a tapéta.

Nappali bútorkollekció


Gervasoni, Nuvola bútorcsalád

Hálószobabútor - ágy


Giuseppe Viganó tervezte au Amos névre hallgató ágyat a Bonaldo számára. A hálószobabútor natúr alapszínét a mostanában olyan divatos élénk, fluoreszkáló színekkel vegyítette a tervező. A végeredmény egy extrém külsejű ágy, ami a modern, nagyvárosi lakások izgalmas tárgya lehet. Ez az ágy már nem csak praktikus, de esztétikus is egyben. Ma már a hálószobában is lehet szaneket használni.

Bonaldo, Amos ágy

Étkező

A Flag étkező a Bonaldo már korábban bemutatott kollekciójának egy újabb verziója, amit Mauro Lipparini olasz tervező álmodott újra. A letisztult, egyszerű formát követő asztal egy divatos, élénk színnel egészült ki, ami pazar látványt nyújt a monokróm, minimál terekben. A Bonaldo asztalkollekciója elegáns, és fontos eleme egy ebédlőnek. A fehérítettm hamuszínű favázra egy lakkozott fém asztallap került. Az innovatív kollekció diófa, üveg- és bazaltfelülettel is igényelhető.

Bonaldo, Flag ebédlő

Az év burkolata


Új kollekcióval készült a Marazzi olasz kerámiagyártó cég, mégpedig a Gio Ponti és Alberto Rosselli által tervezett 3D-falburkolattal. A mozaikszerű kerámiadarabok olyanok, akár egy festmény a falon. A terméke egyfajta híd a múlt és a jelen megoldásai között.

Marazzi falburkolat

Konyhabútor - Eurocucina


Az idei évben az iSaloni egyik mellékrendezvénye volt az Eurocucina 2012 konyhabútor-kiállítás, ahol nagy cégek mutatták be az új irányzatokat. Igazi újdonság volt a Diesel konyhabútora, ami a Scavolini céggel való együttműködés eredményéből született. A nagy területű konyhaszerkezet modern külsejével a nagyvárosi, nyüzsgő életvitelhez, nagy baráti összejövetelekhez alkalmazkodik.

Diesel -Scavolini konyhabútor

Kültéri bútor


A B&B Italia bútorgyártó cég Husk elnevezésű kültéri bútora újrahasznosított, illetve teljes mértékben újrafelhasználható anyagból készült. A fenntartható bútort Patricia Urquiola designer tervezte különböző szankombinációkban.

B&B Italia "Hust" kültéri fotel

További képekért kattintson ide!

A teljes cikk a SZÉP HÁZAK 2012/3. számában olvasható!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK