Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Minden darab egy költemény
Bútor / tárgy

Minden darab egy költemény

Farkas Tatjana
Milánóról már rég kiderült, hogy a kísérletező kedvű tervezők melegágya. Nem egy zseniális ötlet szökkent szárba innen. Talán a Kami lesz a következő.
A jó kapcsolatokat mindig is örömmel üdvözöltem. Az utóbbi időben figyeltem fel arra, mennyire konstruktív lehet a környezettudatos hozzáállás és a dizájn flörtje. Legújabb gyümölcse például a „Kami“ kollekció, mely cserepekből, vázából, lámpából áll.


Mint minden évben, idén is tökéletes helyszínnek bizonyult Milánó arra, hogy a legújabb fejlesztések, kutatások, kísérletek eredményeit megismerhessük. A német tervezőkből álló Ett la Benn csoport például a Ventura Lambrate-nal „A költészet megesik“ című show keretében állította ki a biológiailag lebontható cellulózból keszült termékeit. Ez az anyag rendkívül erős, mégis nagyon könnyű, melyből kézzel formázva a mindennapi használathoz szükséges termékeket  készítettek.


Az egyszerű vonalú, mégis különleges vázák végül a szabad levegőn száradva nyerték el végső formájukat. A kiállítás keretében minden tervező a saját elképzelésének megfelelően interpretálta és személyesítette meg a kollekció egyes darabjait, melyek mindegyike így egy-egy valódi „költeménnyé“ vált.Címkék: 


KATEGÓRIÁK