Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Ölel a szék
Bútor / tárgy

Ölel a szék

Farkas Tatjana
Boldog párkapcsolati időszakokban nincs az az ember, aki ne álmodozna arról, hogyan tudna minél szorosabban, kényelmesebben egymáshoz bújva beszélgetni, olvasni, filmet nézni, illetve a világon fellelhető összes, közösen is végezhető dolgot művelni.
A szingapúri dizájnvásár egyik fődíját elnyerő Asztalos Gabriella „Hug Chair”-je egy olyan nagyméretű, spirálszerűen hajlított hengeridom, amelyen két ember ülhet egymással szemben, mégis szorosan egymás mellett. Intim teret hoz létre a benne ülők számára, és a fejük felett egymásba ívelő üléstámlák optikailag is az összetartozásukat sugallják, elősegítve gondolataik, érzelmeik áramlását – fogalmaz a londoni St. Martin's College-ban és a barcelonai Istituto Europeo di Designban formatervezést tanult tervezőnő, akit – talán a táncművészeti tanulmányainak is köszönhetően – az alkotási folyamatban az emberi test, a mozdulatok inspirálnak.

Fotó: Papp Tibor


Arra azonban, hogy ezt a bútordarabot a nappalinkba képzeljük, úgy tűnik, még egy darabig várnunk kell. A Hug Chair-t mérete miatt ugyanis elsősorban luxusszállodák társalgóiba, dizájnbárokba, másodsorban nagy belső terű lakóházakba, penthouse-okba, illetve nívós irodaházak fogadócsarnokaiba szánja a tervező, ráadásul, még ha sikerül a 360 fokban meghajlított faváz létrehozásának problematikájával nagyobb tételben is megbirkózni, az eladási ár akkor sem csökkenhet 12-15 ezer euro alá.A partnerünkkel közös álmodozásra és szórakozásra tehát még várni kell. Gabriella díjazása azonban elismerésre méltó, hisz a Singapore International Furniture Design Award a New York-i International Contemporary Furniture Fair és a milánói Salone Internazionale del Mobile fiataloknak szóló szatellit rendezvénye mellett a világ feltörekvő bútortervezői számára az egyik legfontosabb fórum.

3D grafika: Pozsgai Viktória

A tervezőnő új dizájn kollekcióját szeptemberben, a párizsi Maison & Objet kiállításon vezeti be.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Kanapé óriáskosárból
Egy fiatal svéd designer gondolt egy merészet, és a hagyományos kosár formából és fonási technikából kiindulva készített kényelmes kanapét.


KATEGÓRIÁK