Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Samsung Galaxy Note 4 inspirációk
Bútor / tárgy

Samsung Galaxy Note 4 inspirációk

Promóció
Szerkesztőségünk meghívást kapott egy különleges beszélgetésre, a legújabb Samsung Galaxy Note 4 csúcskategóriás okos telefon kapcsán.
Az illusztris résztvevőkkel (Dés László, Karafiáth Orsolya, Lakatos Márk, Kovács András Péter, Göbölyös Kristóf, belsőépítész és Liptai Claudia) arra kerestük a választ, hogy a hétköznapokban hogyan segítheti az alkotó embert a mai csúcstechnika?

Legyen szó egy költőről, humoristáról, stylistról, dalszerzőről vagy belsőépítészről a kreativitás sokunknál a mindennapi élet, a munka szerves részét képezi. Inspirációval pedig szinte bármi szolgálhat a színektől, formáktól kezdve, sőt egy, a gondolatainkba visszatérő rémes rím, egy örökké ismétlődő dallam is megadhatja a kellő lendületet, azt az alapötletet, amelyből később megszülethet az alkotás. A képzelőerő azonban mindenkinél máshogy működik, arról nem is beszélve, hogy az sem ritka, ha a piros lámpánál állva indul be a fantáziánk.

Hogyan segítheti az alkotó embert a mai csúcstechnika?

Ha megszáll minket az ihlet, nemcsak az emlékezetünkre támaszkodhatunk, a modern technológia vívmányainak köszönhetően sokkal profibb lehetőségek is a rendelkezésünkre állnak. A Samsung Galaxy Note 4 okostelefon óriási, 5,7 hüvelykes kijelzőjén a jegyzetelés soha nem volt még ilyen egyszerű, amit a megújult S Toll pedig csak tovább fokoz, hiszen szinte ugyanolyan könnyedén használható, mint hagyományos társai. A szokatlanul nagy méret ráadásul a multitaskingot is megkönnyíti, egyszerre több alkalmazásban is könnyedén dolgozhatunk.

Samsung Galaxy Note 4

A kreatív elme valódi segítségét azonban a Galaxy Note 4-en található S Note alkalmazásba rejtett számtalan jegyzetelési lehetőség jelenti, amellyel még a mindennapi feladatok is egyszerűen és gyorsan végrehajthatóak. A vizuális gondolkodóknak ott a PhotoNote funkció, amellyel a hagyományos jegyzeteiket, vagy akár egy iskolatáblát is lefotózhatnak, hogy aztán könnyedén egy digitális jegyzetté alakíthassák. Azok számára pedig, akiknek még arra sincs ideje, hogy egy perc erejéig bepötyögjék gondolataikat, hangjegyzetet is készíthetnek. Az új okostelefon legújabb és egyben legkreatívabb funkciója azonban a Smart Select, amellyel a különböző forrásból származó tartalmakat átemelhetik a felhasználók, míg a Snap Note-tal képeket is illeszthetnek a jegyzetbe. Ráadásul így akár egy digitális scrapbookot is hihetetlenül egyszerűen létrehozhatnak.

Természetesen nem hiányozhatnak a készülékből az okostelefonokra jellemző egyéb alkalmazások és funkciók sem. Így a Galaxy Note 4 16 megapixeles kamerája gondoskodik az éles és részlet gazdag képekről, az előlapi 3.7 megapixeles nagy látószögű kamera pedig a szelfizők álmát válthatja valóra. A legújabb Galaxy okostelefonokhoz hasonlóan a Galaxy Note 4-en is található ujjlenyomat-olvasó, amellyel a felhasználók biztonságban tudhatják a készüléken tárolt adataikat. Ráadásul a világon elsőként az okostelefont ellátták UV-érzékelővel is. A gyors töltés és az ultra energiatakarékos üzemmódnak köszönhetően pedig többet amiatt sem kell aggódniuk a felhasználóknak, hogy pont a legfontosabb pillanatban merül le készülékük.

Kinek mit jelent a kreativitás? Hogyan működik az alkotó folyamat? Idézetek a Samsung kreativitásról szóló kerekasztal-beszélgetésén résztvevőktől:

Liptai Claudia vezette a beszélgetést

Kovács András Péter, humorista stand-up előadó: „Persze-persze, alkotni lehet akaratból, izomból is – de az igazi alkotás az, amikor nem is én alkotok: amikor én is csak ámulok és szórakozom mindazon, ami az eszembe jut. Hogy honnan jutok oda, azt én sem tudom, de nagyon hálás vagyok akkor, amikor működik, és nagyon kétségbe esem akkor, amikor nem. Mindenki kérdezi, mi a jobb: alkotni valamit vagy előadni azt. Bár az előadásokon nagyon sok energiát ad, ha a közönség velem nevet, az alkotásban mégis az a csodálatos, hogy bár én lennék az alkotó, igaziból úgy érzem: a dolgok úgy születnek meg bennem, hogy én magam is legfeljebb csak közönség vagyok."

Dés László, zeneszerző, előadóművész: „Nem minden tehetséges ember kreatív, de minden kreatív ember tehetséges. De egy alkotás, egy mű létrejöttéhez több is kell. Képzelőerő és ihlet. Na meg motiváció, elszánás, akarat. A közlés feltétlen szándéka."

Lakatos Márk, stylist: „Nem vagyok rendszerben gondolkodó típus. Képek, szimbólumok fűződnek egymásba a fejemben, változó ritmusban, és a lehető legfurcsább útvonalakat követve. Szeretem a kerülő utakat és a zsákutcákat. Számomra a kreativitás legfontosabb járműve a szabad asszociáció vagy a szürrealisták automatikus írása. Egyre többször érzem azt is, hogy a kreativitás nem feltétlenül jelent aktivitást, hanem inkább a semmittevés lehetőségére való rátalálást."

Karafiáth Orsolya, költő: „Mindenkiben ott a kreativitás, aki legyőzi annak két legnagyobb ellenségét: a lustaságot és a szellemi bezárkózást. Az ötletekre, változásokra nyitottnak kell lenni, és amit lehet, megismerni a világból. Ez alatt az út alatt néha mi magunk nem alkotunk, de nem tudhatjuk, mikor érik be a sok inger, ajándékba kapott lehetőség, és mikor áll össze belőlük bennünk valami új. Ám ne higgyük, hogy minden kreatív feltétlenül feltaláló, úttörő vagy bozótvágó! Ugyanúgy kreatív, aki „csupán” a rengeteg őt körülvevő lehetőségből megtalálja azt, amivel az életét komfortosabbá teheti. Hiszen mindennek a célja ugyanaz: az élvezhető mindennapok. És aki képes ezt akárhogyan is, de megteremteni, a helye a legnagyobb kreatívak között van!"

Göbölyös Kristóf, belsőépítész: „Szerintem mindenki folyamatosan alkot. Mindig arra fókuszál az ember, ami éppen izgatja, azt veszi észre, azok a válaszok tűnnek számára ki a környezetéből, amivel éppen foglalkozik. A válaszok elénk jönnek csak meg kell látni őket.
A képzeletemet nem kell stimulálni. Elég érett vagyok már ahhoz, hogy ismerjem magamat. Járok gyakran ipar- és képzőművészeti kiállításokra, figyelem a divatot – ezek mind üzenetek a számomra. Számomra a tárgyak, a rajzok úgy olvashatóak, mint egy regény. Ezek, az enyéimhez hasonló, vagy nagyon eltérő gondolatok inspirálnak engem.

Várkonyi Balázs, üzletember, az Extreme Digital tulajdonosa: „A siker kulcsa a kreativitás, ez az üzleti életben sincs másképp. Ki kell törni a dobozból, nem elég az orrunk előtt lévő piacot kívül-belül ismerni, meg kell újulni és előre kell gondolkodni. Mi épp ezért folyamatosan keressük az újat, a még ismeretlen megoldásokat, így szeretünk élni, és ebben látjuk a jövőt."

A legújabb Galaxy Note 4 csúcskategóriás okostelefont is, amellyel a felhasználók minden inspirációt a számukra legideálisabb módon – legyen az akár kép, szöveg vagy hang – egy helyre gyűjthetik, hogy aztán egyszerűen és könnyedén kiélhessék kreativitásukat.

„A Samsung nemcsak letisztult dizájnnal vagy a különböző okos funkciókkal igyekszik kielégíteni a felhasználók napról napra változó igényeit, hanem folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel kibontakoztathatjuk a bennük rejlő tehetséget. A Galaxy Note 4 pedig pont ezt hivatott megvalósítani, a technológia vívmányait alárendeltük a kreativitásnak. Minden arról szól, hogy a felhasználók gondolkodását semmi se akadályozza, bárhol, bármilyen helyzetben jöjjön is az inspiráció, tudjanak alkotni, és rögtön meg is tudják azt osztani" – mondta el Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási divíziójának igazgatója.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK