Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Szigetelés vagy dekoráció?
Bútor / tárgy

Szigetelés vagy dekoráció?

Élménydesigner
Mi történik, amikor néhány lelkes fiatal designer és egy régi fafeldolgozással foglalkozó családi vállalkozás szövetségre lép? Megszületik a Hexagon.
Kezdjük az elején. Svédországban, Österbymo-ban 65 éve működik a Träullit, egy faipari vállalat, melynek terméke ugyancsak a Träullit nevet viseli. A Träullit lemezek a két legrégebbi építőanyagot, a cementet és a fát egyesítik cementkötésű fagyapottá. Lássuk be, a kombináció egyszerű és zseniális.


A fa rostjai kiváló hőszigetelő és hangelnyelő tulajdonságokat kölcsönöznek a terméknek, míg a cement adja a kötőanyagot és az erőt, ami ellenállóvá teszi a tűzzel, a nedvességgel és a penésszel szemben. A Träullit magas légáteresztő képességgel rendelkezik, viszont elnyeli a levegő szabad vízmolekuláit, ezáltal a lemezek a relatív páratartalom kiegyenlítésében is segítenek.


Egyetlen hátránya a Träullit-nak, mint általában az efféle szigetelő burkolatoknak, hogy nem igazán esztétikus. És itt jön képbe a Form Us With Love csapata. A három fiatalember az egyik legharmonikusabb formára, hatszögletűre szabta a lemezeket, innen a név: Hexagon. A burkolólapokra színeket is álmodtak, így a szigetelőanyag egy csapásra dekorációvá avanzsált. És milyen hasznos!


Címkék: 


KATEGÓRIÁK