Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Szivárvány komód
Bútor / tárgy

Szivárvány komód

Élménydesigner
 
2012. április 23.
Az egyik legpraktikusabb bútor, ami az évszázadok során elképesztő metamorfózison esett át, a komód. És még mindig van új a nap alatt.
Anthony Hartley yorkshire-i székhelyű műhelyében elvarázsolt bútorok készülnek: vagy a forma- vagy a színvilág meglepő, egyes darabok esetében mindkettő. A meglepő azonban nem jelenti azt, hogy ne látnánk szívesen egyiket-másikat saját lakásunkban. Az Edna 1 és 3 komódok például szürkeség elleni „szerként” kiválóak, legalább annyira dekorálnak, amennyire jól használhatók tárolóként.

 Az Edna 3 három fiókkal
Az Edna egyfiókos változata


Anthony maga tervezi és készíti bútorait. Az Edna – ahogy minden más darab – kézzel készült, tölgyfából, tehát igen tartós. Jó eséllyel lehet belőle száz év múlva antik bútor. Az egyes számot viselő Edna egyfiókos, a hármas számú értelemszerűen három fiókot rejt.

Az Edna sorozat az egyik legjobb unaloműző a lakásban
Kívül, belül üdítő színek és lendületes formák


A tölgyfa korpuszba rétegelt laminált lapokból készülnek a fiókok, melyek lakkozott, magas fényű, színes felületükkel hívják fel magukra a figyelmet. Anthony az Edna 3 felületére olyan különleges, kézzel szórt lakkot vitt fel, mely visszatükrözi a környezete látványát.

Ezzel a bútorsorozattal Anthony óriási sikert aratott a 2011. évi londoni Design Héten.

Tölgyfa test, magasfényű, színes fiókok, a legapróbb részletekig kézimunka

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Fészek ágy az egész családnak
Lehetséges, hogy egyetlen, jól kitalált bútor, akár egy egész helyiséget képes helyettesíteni? Ha egy hatalmas fészekről van szó, akkor igen.


KATEGÓRIÁK