Design
Design  »  Bútor / tárgy  »  Új tárgy az Alessi-től
Bútor / tárgy

Új tárgy az Alessi-től

Élménydesigner
Az olaszok szerint egy jó tésztát megfőzni bizony tudomány. Nem lehet összecsapni, aztán ragacsosan tálalni. Erről szól a Pasta Pot is.
Pasta Pot, azaz tésztafőző edény – ezt a magától értetődő elnevezést kapta a Patrick Jouin tervezte csupor, mely eredetileg a híres francia séf, Alain Ducasse kérésére készült.

Az innovatív láboska tulajdonképpen nem mutat újat a tésztafőzésben, inkább csak valami olyat, amit egy ideje elfelejtettek a maiak. Mégpedig azt, hogy kevés vízben is tökéletes tészta készíthető. Ez viszont csakis úgy lehetséges, hogy az edényből éppen csak annyi gőz távozik, amennyi szükséges. A többi a fedő alatt marad, nem fő el, a kevés víz miatt viszont a tészta íze koncentráltabb, nem hígul fel, maga a tészta pedig roppanós, al dente, hála az ugyancsak koncentrált keményítőnek.


A tésztafőző egység nem csak a háziasszonyok számára segítség, ha gyorsan, könnyű tésztaételt készítenének, a szakácsoknak is inspirációt ad új és újabb receptek kitalálásához.


Az Alessi a Pasta Pot-ért megkapta a legrégibb és legbefolyásosabb olasz formatervezési díjat a Compasso d'Oro-t. A Compasso d'Oro Gio Ponti ötlete volt 1954-ben, 1962 óta pedig az ADI (Olasz Design Alapítvány) menedzseli.

Forrás: Alessi

Címkék: 


KATEGÓRIÁK