Design
Design  »  Családi ház  »  Bali villa skandináv tradíciókkal
Családi ház

Bali villa skandináv tradíciókkal

Design Club
 
2012. június 26.
A Mencke & Vagnby építész stúdió nevéhez fűződik a Balin található Ashoka Canggu elnevezésű villa, ami skandináv stílusjegyeket hordoz magán. Az építész iroda a projekt során közös együttműködésben dolgozott Peter Sand építésszel.

A Mencke & Vagnby építész stúdió és Peter Sand építész közös együttműködését követően egy valóban üde, frappáns villa készült el Balin, aminek az a különlegessége, hogy nem az helyi, egzotikus, trópusi vonalat követték, hanem skandiván vonásokat kevertek a koncepcióba. Ettől lett olyan eredeti, letisztult, de mégis otthonos ez a különleges családi ház.

A 300 négyzetméter alapterületű házban a tradicionális balinéz stílusú motívumok mellett megjelennek a észak-eurőpai skandinávok közkedvelt fa kidolgozású bútorai. A villa az Ashoka Canggu elnevezést kapta, ami egy Hong Kong-ban élő házaspár tulajdona. A ház egy kicsi településen, Canggu faluban, Indonéziában található, egy óraányi autóútra a nyugati Denpasar városától.

Az alsó szinten hatalmas, nyitott terek nyílnak egymásba, ahonnan közvetlen kapcsolat alakult ki a kerttel és az ott található óriási medencével. Innen pedig egyenes panoráma nyílik a szomszédos rízsföldekre. Ha ez még mindig nem lenne elég látványban, akkor pedig egy szinttel feljebb kell menni, ahonnan pazar látvány nyílik az óceán partjára.

A ház fő struktúrája a balinéz kőre épül, ami kívül-belül öltözteti a ház megjelenését. Ez egy-egy ponton fehér betonnal egészül ki, ami reflektál az egész napos vakító napsütésre. Ezek a kontrasztok jellemzőek a helyi építészeti megoldásokra. A tervezőpáros saját tervezésű Sunflower lámpája látható a lakásban, ami saját kezűleg felállítható. Nemcsak a házra fektettek nagy hangsúlyt, hanem a kert kialakítására is, ahol megjelennek a trópusi növények és a pompás, szemet kápráztató színpaletta, ami visszaköszön egy-egy ponton a kertben.

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK