Design
Design  »  Családi ház  »  Családi ház a brazil hegyekben
Családi ház

Családi ház a brazil hegyekben

Élménydesigner
Belo Horizonte közeli hegyeiben épült meg ez a környezetébe tökéletesen illeszkedő, különlegességekben bővelkedő, pazar panorámával bíró családi ház.
A költői nevet – gyönyörű horizont – viselő Belo Horizonte Brazília harmadik legnagyobb városa, melynek talán leginkább szembetűnő jellegzetessége a régi és az új épületállomány kontrasztja. Számos neves brazil építész hagyta keze nyomát a városon, így a település vizuális élményekben gazdag terep a helyiek és a turisták számára. Belo Horizonte környéke ugyancsak látványos, de a hegyvidéken már egyre nagyobb súllyal esik latba a természeti környezet megóvása. Az itt épülő villák, tágas családi házak tervezésénél ez az egyik legfontosabb szempont.

A völgyre néző, üvegfalú terasz (Fotó: Jomar Bragança)

A ház oldalán végighúzódó terasz a nappali folytatása

Üveg, kő és fa az uralkodó anyagok

Árnyas veranda panorámával

David Guerra építészirodájában a kreativitás és a funkcionalitás, illetve az ügyfelek igényeinek különleges és innovatív módon történő kiszolgálása mindennél előrébb valók. Ezt nagyszerűen szemlélteti az öt évvel ezelőtt elkészült Mountain House, amit több nemzetközi díjjal is értékelt a szakma.

Társalgó és étkező a verandán

Este kinyílnak a redőnyös árnyékolók, ekkor átszellőzik a ház

Az utca felé néző homlokzat

Zárt épülettömb az utca felé

Kényelem a teraszon

A nappaliból nyíló árnyas veranda

A hegytetőn található, kisebb park méretű kertben felhúzott épület egy farmház és egy családi otthon keveréke. Az utca felé zárt tömb a völgy felé nyílik meg, itt tárja fel valódi méreteit. A helyi kellemes éghajlatnak köszönhető, hogy a közösségi terek szinte teljes egészében a terasszal egybenyitottak, az árnyékolást a napszakoknak és a napsugarak beesési szögének megfelelően tervezték. A belső terek kialakításánál a tervezői ars poeticához hűen a funkcionalitás és a kreativitás voltak a vezérlő elvek. A közösségi rész a földszinti traktusba, egyetlen tágas térbe került: konyha, étkező és nappali, valamint társalgó található itt, egy fürdőszobával és az emeletre vezető lépcsővel. A tér tagolásáról terméskő oszlopok gondoskodnak. Ez a nappali rész egybeér a terasszal, utóbbi tekinthető akár a nappali folytatásának is. Az emeleten a hálószobák, a dolgozó és három fürdőszoba kapott helyet.

Gondosan válogatott design bútorok a nappaliban

A nappali pihenő traktusa

Étkezőpult a konyha és a nappali között, kecses székekkel

Tágas és kényelmes konyha egy térben a nappalival

A nappali, a veranda és a panoráma

A berendezést időtálló bútorok, kultikus design és etnikus darabok alkotják, az összkép rendkívül jól komponált, arányos és harmonikus benyomást tesz. Mind az épület, mind pedig a belső tervezése során a megrendelő és alkotó egyaránt ügyeltek arra, hogy szinte kizárólag helyben vagy a közelben található anyagok és tárgyak kerüljenek a birtokra. Így a családi ház a hegyekből hozott terméskőből, helyi faanyagokból, illetve a közeli tégla- és cserépgyár termékeiből készült el. A bútorokat helybéli asztalosok készítették, illetve Belo Horizonte üzleteiből válogatták össze. A minőség és az ökológia iránti elkötelezettség nem egymás rovására, hanem egymást támogatva, kiegészítve hívta életre a Mountain House-t.

A belmagasság és a sok üvegfelület a térérzetet növelik

A terméskő oszlop egyben térszervező eszköz is

Az egyik vendég hálószoba

A földszinti fürdő meleg színeket kapott

Cementlapokkal burkolt fürdőszoba az emeleten

Minimál stílus etno kiegészítőkkel

Süllyeszetett masszázskád az emeleti fürdőszobában


Címkék: 


KATEGÓRIÁK