Design
Design  »  Családi ház  »  Családi ház a domboldalon
Családi ház

Családi ház a domboldalon

Élménydesigner
Mit kezd egy mindenre elszánt építész csapat egy rendkívül előnytelen adottságú telekkel és szabad szellemű tulajdonosával? Íme, a végeredmény.

Sao Paulo kertvárosában, egy dimbes-dombos területen vásárolta meg telkét az a fiatalember, akinek tetszését nem csak a környék békéje, hanem a lejtőről nyíló panoráma is megtetszett. Ide álmodta meg családi házát, csakhogy azzal nem számolt, hogy a 800 négyzetméteres, nadrágszíj keskeny területre, éppen a telekhatáron belüli szintkülönbségek miatt szinte lehetetlen normális épületet felhúzni. Szerencséjére a PUPO + GASPAR Arcitecture & Interiors tervezői Daniel Serralha vezetésével megtalálták a megoldást. Az épületet a telek leghátsó részébe helyezték, a terület szintkülönbségeit pedig feltöltéssel egyenlítették ki úgy, hogy enyhén lejtős, teraszos kialakítást kapott.

Az utcára néző homlokzat a parkolóval (Fotó: Leandro Farchi)
320 négyzetméter két szinten medencével és teraszos kialakítású kerttel
A bútorozott, minden kényelemmel felszerelt terasz
Kültéri konyha a hozzá tartozó étkezővel
Földszinten a nappali, konyha és az étkező, valamint a feljárat az emeletre
A megbízó egyébként szabad kezet adott a tervezés során, csupán azt kötötte ki, hogy háza legyen modern és egyszerű, a belső terek a lehető legtöbb természetes fényt kapják és tökéletesen integrálódjon környezetébe. A 320 négyzetméteres családi ház errefelé nem számít nagynak, azonban a rafinált térszervezés, a sok, nagyméretű üvegfelület és a teraszok hozzájárulnak ahhoz, hogy valós méreteinél lényegesen tágabbnak tűnik.

A beltéri konyha: modern és elegáns
A közösségi terek összeérnek a terasszal
A szülők hálószobája az emeleti terasszal
Az emeleti vendég fürdőszoba
A nagyméretű üvegfelelüteken keresztül az utca frontról a kertbe látni
Átlátható terek esti kivilágításban
A bejárat szinte a dombtetőn lévő utcára nyílik, itt található a kocsi beálló is. Innen lefelé, a közösségi terek irányába, illetve a felső szintre, a hálószobákba vezet a lépcső. Alul a konyha, étkező, nappali hármasa osztozik a belső térrel összenyitható terasszal. Az emeleten a dolgozószoba és a hálószobák a fürdővel és egy emeleti terasszal várják a családot.

A kert meredek lejtését feltöltéssel csökkentették minimálisra

Címkék: 


KATEGÓRIÁK