Design
Design  »  Családi ház  »  Egy hétvégi ház extrákkal
Családi ház

Egy hétvégi ház extrákkal

Design Club
A Jamie Bush & Co építész stúdió referenciái között sok féle stílus szerepel, ilyen a Kaliforniában felépült, country típusú hétvégi ház is. Ez a családi ház jelentősen eltér a Los Angeles-i építész karakteres, modern vonalú épületeitől. A színvonal azonban itt sem marad el, csak átértelmeződik.
A mai, rohanó világban már sokak fejében felmerül, hogy a hétköznapok elől elmeneküljön a szabadba. A természet közelsége és annak adottságai megkövetelik a vidékies stílust egy ház felépítése kapcsán.


Az 1940-es években épült kaliforniai rancsot újratervezték a jelen kor feltételeit és szükségleteit figyelembe véve, aminek következménye egy sikeres projekt kivitelezése lett. A festőművész tulajdonos és felesége, valamint tinédzser lányuk olyan koncepcióval állt elő az építészek felé, ami messze távol áll a szokványos megoldásoktól.


Egyszerű, letisztult vonalakban gondolkodott mind a megrendelő, mind pedig a tervező, csak nem a modern értelemben vett irányból közelítették meg a kérdést, hanem kissé rusztikusabb megjelenésre törekedtek.


Jamie Bush, az építész szokásához híven minden energiafelhasználási lehetőségét figyelembe vesz, ezáltal kihasználva a ház természetes adottságait. Így joggal állíthatjuk, hogy ez a rancs egy ökoház, hiszen megfelel a kritériumoknak. A tervező tehetsége abban mutatkozik meg, hogy kiválóan ötvözi a kortárs bútorokat friss vonulatokkal és finom belsőépítészeti megoldásokkal. Egy maradibb enteriőrt is képes üdévé és varázslatossá tenni gazgad színhasználattal és textúrákkal. Bátran nyúl egzotikus és organikus elemekhez, amiket akár egy modern térkoncepcióba is transzformál, ha kell.


Az építész szenvedélyessége és emberközelisége megmutatkozik ezen a projekten is. A ház minden egyes szegletében érződik a klienssel felvett összhang és a személyes hangnem. Nem csupán a tulajdonos igényeit akarja kiszolgálni, hanem a saját benyomásait is hozzáteszi a koncepcióba, ettől lesz az összbenyomás kerek egész.További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK