Design
Design  »  Családi ház  »  Egy kaliforniai ház felújítása
Családi ház

Egy kaliforniai ház felújítása

Design Club
A Holmby-hegység mentén felépült családi ház területén egy Kulturális Történelmi Emlékmű található, amit Luis Barragan tervezett, magát a villát és a mellette található medence felújításának munkálatait pedig Tim Campbell építész fejezte be.
A Studio Tim Campbell építész iroda tervezte a Los Angeles-ben található luxus családi villát, aminek területén található egy emlékmű. Ennek a rekonstrukciós munkálatai pedig Luis Barragan nevéhez fűződnek. A hófehér modern épület mellett található forrás a ház egyik legkülönlegesebb adottsága lépcsőzetes zuhatagával, ami igencsak meghatározza a ház karakterét.A villa tágas és világos terei számos baráti összejövetelnek adnak otthont és koktail partinak. A különleges mexikói Cantera kő több helyen is megjelenik a ház egyes pontjain, ami egyértelműen a mexikói tradíció stílusjegyeit tükrözi. A ház karakterét geomterikus formák, monokróm falak határozzák meg kívülről, az enteriőrökben pedig színes berendezés dominál.
A kaliforniai villa mára már szinte szállóigévé vált. A nagyvonalú, hatalmas tereket felvonultató házak a térség szimbólumává váltak. Ez a ház annyiban különbözik társaitól, hogy a vidéki Mexikó hangulatát idézi fel a járókelőkben. Tiszta vonalvezetés, éles színek, domináns bútorok neves designerek műhelyéből.Minden szoba hatalmas üvegfronttal nyit a medence irányába, ahol a tágas enteriőrök kerülnek a fókuszba. A legizgalmasabb hely a házban és környékén, az a Cantera kőből kirakott terasz helyiség és lépcső. A konyhából egy felfelé magasodó csigalépcső vezet az emeletre, ahonnan látványos panoráma tárul elénk a kültéri fürdő részlegre.

(Fotók: Julius Shulman)

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK