Design
Design  »  Családi ház  »  Egy passzívház Johannesburg-ban
Családi ház

Egy passzívház Johannesburg-ban

Design Club
Ez az izgalmas passzívház Johannesburg üde, zöldellő külvárosában található. Az építész Nico van der Meulen volt, aki a magas színvonalú építészeti megoldásokra specializálódott. Egyedi tervei és a hely nem mindennapi környezete adja a rezidencia valódi hangulatát.
Az építész, a Nico van der Meulen Architects vezető tervezője a passzív design megoldások híve. Az általa megálmodott otthonok jól kihangsúlyozzák, mire van szüksége egy igazi kozmopolita világpolgárnak, aki a világ egyik legkülönlegesebb helyén szeretne gyökeret ereszteni.
Rendkívüli építészeti megoldásai, a térstruktúra kialakítása és az egyes helyiségek hangulatának megteremtése egy tökéletesen komponált és jól átgondolt tervezési folyamat következményei.Nico munkáiban a beton alkalmazása szinte elengedhetetlen követelmény. Nem épül fel ház anélkül, hogy ne ötvözné a beton és a fa nemes egyvelegét. Végigjárva a Ferndale ház egyes szegmenseit, rá kell jönnünk, hogy egyszerűen tökéletes. Különválnak az egyes életterek. A közösségi terek, úgy mint a nappali, az ebédlő a dolgozó szoba vagy a háló, mind megkapta a maga funkcionalitásának praktikumát.Semmi sincs túlbonyolítva, mégsem átlagos semmi. A lakás különböző pontjain felfedezhetünk egy-egy extravagáns momentumot, amitől valóban nem egy átlagos családi házat kapunk.A passzívház külső felépítése több komponensű, átriumos megoldásokkal variál. Az épület legkülönlegesebb mometuma a vízzel hűtött tetőszerkezet, ami a nyári forróságban a legideálisabb megoldás a ház kellemes hőmérsékletének megőrzéséhez. Az óriási pálmafák, a házra nyúló lombkoronák és az egyéb dél-afriaki természeti adottságok mind egzotikussá és még élvezhetőbbé teszik a hely környezetét.A ház nyitottságának köszönhetően két részre oszlik az élettér. A belső tér közösségi terei jól különválnak a hatalmas medence körüli résztől mégis egységes harmóniát teremtenek egymással. A kint és a bent nem küönül el teljesen, hiszen egy komplex egységet alkotnak.További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK