Design
Design  »  Családi ház  »  Élő fa a nappaliban
Családi ház

Élő fa a nappaliban

Design Club
A fa köré szerveződő, rusztikus külsejű Corallo családi ház a Guatemala melletti Santa Rosalía térségben épült meg a Pay Arquitectura műveként. A kissé rideg homlokzatú, beton villa belülről egy takaros, családias otthont takar.
A vasbeton szerkezetű villa Guatemala mellett, a Santa Rosalía környékbeli erdő közepén épült fel. A családi ház különlegessége, hogy a telekkialakítás adta lehetőségeket figyelembe véve egy élő fa köré szerveződött a nappali. Ettől igazán különleges és életszerű a hangulat a belső térben.


A Paz Arquitectura építész iroda egyik legkiválóbb munkája a Corallo ház, ami különböző beton struktúrák, rétegelt üveg, - és a finoman kezelt fa felületek tökéletes kombinációja.A természet közvetlen közelségében található villa egy valódi látványosság is a térségben. Mutatós megjelenését a robosztus külső szolgáltatja és a ház nem mindennapi tagolása. A nagyvonalú külső jól átgondolt és felépített enteriőr kidolgozást takar, ahol a terek egymást egészítik ki és harmonizálnak a környezetükkel.A nappali helyiségben egy élő fa lép kölcsönhatásba a belső tér egységével. Ez a rendkívüli megoldás is jól tükrözi az építész iroda természetkedvelő szemléletét. A ház több pontján használtak természetes alapanyagokat. Erre az alapelvere épül az egész koncepció.
A ház oldalán alkalmazott hatalmas üvegfrontok a belső és külső tér egysége között teremti meg a kapcsolatot. A beton felületkezelésének köszönhetően rusztikus textúrát kaptak a falak.

Fotók: Andres Asturias 


További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Modern thai villa
A House Cochrane elnevezésű projekt a Metropole Architects munkája, amely egy modern külsejű, thai villát szimbolizál.
Modern parti villa
A modern idomokkal megáldott ’House Lishman’ elnevezésű családi ház a Metropol Architects műve, ami a tengerpart szomszédságában épült.
Luxus villa Afrikában
Tucatszám épülnek világszerte luxusházak, hatalmas villák. Az SGNW House azonban más, mint a többi. A Metropole Architecture projektje egy igazi álom.


KATEGÓRIÁK