Design
Design  »  Családi ház  »  Faház extrákkal
Családi ház

Faház extrákkal

Design Club
 
2012. június 22.
Brentwood eldugott sarkában húzta meg magát, a tipikusnak nem igazán mondható Los-Angeles-i modern faház, a Rockefeller Partners Architects munkája. A Banyan Treehouse elnevezésű projekt egy nem mindennapi vendégház és egyben stúdió otthona lett, amit egy családi házból alakítottak ki.

A Nichols Canyon-ban felépült, kaliforniai ház a közelben található magashegy keleti gerincén található, ahonnan tökéletes panoráma nyílik Los Angeles belvárosára. A Banyan Treehouse egy csöppnyi művészeti studió és egyben egy védett hely, amit a tulajdonosok egyfajta szentélyként tisztelnek. A természet uralkodik a térben, ami egyfajta nyugodtságot áraszt az exkluzív külsejű, alternatív munkatérben.

A Rockefeller Partners Architects építész iroda eredeti koncepciója, hogy egy olyan közegbe tervezzék a stúdiót, ahova a kliensek nemcsak, hogy szívesen jönnek tárgyalni, de a közös munka kreatívabb produkrumot eredményez. A designelemek mellett számos olyan különc megoldásra figyelhetünk fel, ami Európában még nem annyira elterjedt. Már eleve a munkahelyként funkcionáló épület kontextusa is eltér a megszokottól.

Az acél szerkezetes háztető egy pillangó széttárt szárnyainak imitációja, ami szintén a természettel való szoros kapcsolatot kívánja szimbolizálni. Az elnevezés inkább egy olyan faházra értendő, aminek modern átirata ez a ház. A hatalmas külső üvegfrontoknak köszönhetően megmarad a természet térélménye, mégis védett, belső környezetben marad az ember. A diófa mellett megjeleik az acél és a betonszerkezet a koncepcióban, ez az anyagegyüttes érzékelteti a modern kivitelezés jelenlétét.

A felújítás lépései:

Építészet: Rockefeller Partners Architects
Rocky Rockefeller, AIA, Christopher Kempel, AIA, and Brian Pera
Belsőépítészet: Alana Homesley Interior Design
Tájépítészet: Pamela Burton & Company
Fotó Eric Staudenmaier

További képekért kattintson ide


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK