Design
Design  »  Családi ház  »  Felhő alakú családi ház
Családi ház

Felhő alakú családi ház

Design Club
A Felfő-ház néven ismeretes épület egy komplett felújítás eredménye, ami egy dupla szintes családi ház, csak extrémebb kivitelben. Egyszerű letisztult megoldásokkal rendelkezik, a csavar a külső megjelenésében rejlik.

A projekt teljes koncepcióját egy virtuóz design csapat alkotta meg, Rob McBride, Debbie-Lyn Ryan, Marie Chen, Cathryn Panettieri, Ben Inman, Gabriella Muto személyében. A 220 négyzetméteres alapterületű családi ház Fitzroy North-ban található. Az eredeti ház a század elején épült, ezt rekonstruálták most mai átiratba. 

McBride Charles Ryan építész iroda tervezte a házat, amit aztán három részletben valósítottak meg. Az épület felújításának fázisait nyomon lehetett követni, akár egy folytatólagos sorozat epizódjait. A hívogató külsejű ház kissé bizarrnak tűnik első ránézésre, de csupán azért, mert szokatlan és különleges a külső homlokzata, ami egy speciális karaktert ad az épületnek.

A tervezők megőrízték a ház eredeti struktúráját, amit a fehér szín megjelenésével és a fa egzotikus hangulatával fűszereztek. A terek elhelyezkedése praktikus, időtálló és megfelel a hétköznapi követelményeknek.

A ház belsejében megjelenő piros box designelemként jelenik meg, ez a konyha és az ebédlő legjelentősebb momentuma. A robosztus külső mellett több játékos elem is megjelenik a házon és annak enteriőrjeiben. Az egyes helyiségek kissé drámai hangnemben valósultak meg, ettől olyan művészi az egész koncepció. Az egyszerű, de mégis nagyszerű térkialakításban találunk geometrikus elemeket és a modern, ornamentikus építészet stílusjegyeiből is jelentős képet kaphatunk.

(Fotók: John Gollings)

További képekért kattintson ide


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK