Design
Design  »  Családi ház  »  Klasszikus belső egy modern házban
Családi ház

Klasszikus belső egy modern házban

Design Club
A kaliforniai villa egy család otthona, ami egy lenyűgöző partszakasz mentén, az óceán partján épült fel egy szikla oldalában. Az épület egy csodálatos vidék két legszebb részét, a homokos partvonalat és a csodálatosan kék égboltot köti össze külső látványával. Nincs is szebb annál, amikor egy teraszról egyszerre látni a naplementét a hegyek mögött és az óceán hullámait.
A házból kitekintve drámai látvány tárul elénk. Balra a kaliforniai helység lankái, jobbról pedig az óceán mélykék hullámai prezentálják a páratlan élményt nap, mint nap ebben a lenyűgöző családi házban. Mary Ann Gabriele Schicketanz tervei alapján készült az épület alap koncepciója, aminek a környezetét a Carver + Schicketanz Architects építész iroda alakította ki.


A belsőépítészeti tervezés is az iroda nevéhez fűződik. Alapelvük, hogy a ház mind kívül, mind pedig belül kapcsolatban kell, hogy álljon a környezetével és harmonizálnia kell egymással. Ebből az alapelvből kiindulva tudatos koncepció alapján alakították ki a rendkívül exkluzív, kaliforniai villa arculatát és design megjelenését.A ház a fenntarthatóság jegyében épült, ahol már jobban összpontosítottak a takarékos energiafogyasztás technikai feltételeire és a környezetbarát megoldásokra. A napkollektoros megoldások a háztetőkön elhelyezett panelekkel már bevált szokássá vált a környéken, amit előszeretettel alkalmaznak több családi háznál, többek között a 'Coastlands projekt'-nél is.Mind a ház külső homlokzatán, mind pedig a belső terek kialakításánál hangsúlyos szerepet kapott a vidéken őshonos tölgyfa használata, amit többféleképpen is alkalmaztak. A vörösfenyő gerendák összhatásában emelik a belső tér hangulatát, amitől csak melegebb és otthonosabb lesz a ház. A kő, a fa és az üvegfelületek együttes használata adja a ház modernségét.A ház külsején megjelenő kőberakás, a félhold szerű tetőszerkezet és a hatalmas üvegfrontok mind beleillenek a környezetbe. Óriási, világos szobák, nagyvonalú téralkotás és pontosan kitalált design jellemzi a ház kialakítását. A belső helyiségek dinamikáját már csak a külső mellékterek, – úgy, mint a teraszok, külső spa részleg, –  teszik gazdagabbá.Fotók: Robert Canfield Photography

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK