Design
Design  »  Családi ház  »  Kunyhó Dél-Afrikában
Családi ház

Kunyhó Dél-Afrikában

Design Club
 
2012. március 9.
A Dél-Afrika vadonjában található magánlakás igazi különlegesség, hiszen csupa helyi matériából, a természeti kincseiből építkezik. A Sabi Sabi egy föld kunyhó a természet közepén.
Afrika kincseiként emlegetik azokat a természetes matériákat, amikből építkeznek a helyiek. Az arany, a réz, a platina, a bronz mind az új 'Föld Kunyhó' névre hallgató ház belső enteriőrjének részei. A természetes anyagok szépsége azonosul a környezet által biztosított miliővel. A táj és a Sabi Sabi híres vadonja mindemellett pedig pazar látványt nyújt.


Kétség sem fér hozzá, hogy a kunyhó igazi építészeti mestermű. Különleges külső megjelenésével igazi látványosság a természet közepén. Görbe, organikus vonalaival és drámai minimalizmusával egy új, korszakalkotó stílust teremtett a maga kategóriájában.Az építmény két nemzetközileg elismert belsőépítész, – Stephen Rich és a tehetséges Jacqui Loon különböző koncepciójának összefonódásából és az ő együttműködésükből született.Gazdagon felfedezhetők a belső térben a metál színek, melyekre jól reflektálnak a bútorok és egyéb kiegészítők. A különböző szövetek, lakástextíliák és egyéb dekorációs elemek mind a szerves építészet alkotóelemei. A természet kincseinek felhasználása megmutatkozik mindegyik helyiségben.  A házban különböző szoborszerűségeket, plasztikákat fedezhetünk fel eredeti mivoltukban. A dekorációs elemként szolgáló alkotások egy helyi művész, Geoffrey Armstrong munkái, amiket kimondottan ebbe a házba tervezett. A fa a legjellemzőbb anyag, ami végigvonul a lakáson. Minden egyes darab egyedi tervezésű design tárgy a vadonból, a helyi természet adta lehetőségekből kialakítva.
Egy fárasztó Safari túra után különböző relaxációs zónákban pihenhetnek meg az itt lakó vendégek. A lounge-szerű sarkok és wellness szobák mind a kikapcsolódást szolgálják.További képekért kattintson ide!

Forrás: Sabi Sabi


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK