Design
Design  »  Családi ház  »  Luxus villa a kráter szélén
Családi ház

Luxus villa a kráter szélén

Élménydesigner
A gombhoz kabát keresés tipikus esetét követhetjük az aucklandi villa esetében. A gomb egy autógyűjtemény, a kabát szerepében a ház jelent meg.

Szokatlan felkérést kaptak két évvel ezelőtt a Marshall Architect építészei. Leendő ügyfelük az új-zélandi Orakei-medencét körülölelő ősi kráter szélére kívánta megépíttetni új otthonát úgy, hogy több, klasszikus darabból álló autógyűjteményének is méltó helye legyen. Sőt, ez volt az egyik legfontosabb szempont. Ezen kívül csupán a Waitemata kikötőre és Aucklandre nyíló panorámához ragaszkodott.

 

Az utca felől csupán a zárt épülettömb mutatkozik
A tengeröböl felé nyílik meg a homlokzat
A belső udvar az autógyűjtemény egyik példányával. Az alsó szint a garázsé és az autóké
A közösségi terek és az emeleti hálószobák a kikötőre és a városra néznek

A szomszédból ennyi látszik. A hátsó frontot cédrus liget, az elülsőt a meredély határolja


Daniell Marshall vezetésével Emrana Sikder, Cameron Pollock, valamint Nick Says vették kézbe a feladatot és érdekes megoldás született. Az autóknak egy, a kíváncsi tekintetek elől jól elzárt, tágas belső udvart alakítottak ki. Innen állhatnak be a szinte az egész alsó szintet elfoglaló garázsba. Lejtős telekről lévén szó, a lakóhelyiségek a meredélyt követve magasabbra kerültek és az öböl, valamint a város felé nyitottak. A magas földszinten a nappali található a konyhával és az étkezővel és az alsó szint fürdőszobájával, míg az emelet a hálószobáké és a családi fürdőé.

Az étkező kőasztala
A nyitott emelet a nappalira néz
Modern berendezés design bútorokkal és szájjal fújt üvegcsillárral
A közösségi terek összenyithatók a terasszal
A kőlapokkal burkolt, minimalista fürdőszoba
Mint a külső építészeti elemek, mind a belső kialakítás kifinomult megoldásokról árulkodik. Az anyaghasználat a fémre, a fára, az üvegre és a kőre korlátozódik és a színek sem túlzóak. A fekete-fehér színvilágból nagyszerűen kiemelkednek a csillogó részletek és a művészi kiegészítők.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK