Design
Design  »  Családi ház  »  Luxus villa Afrikában
Családi ház

Luxus villa Afrikában

Design Club
A Metropole Architecture építész stúdió munkája a Dél-Afrikában található, csodálatos SGNW House. A luxus építmény Zimbali városában található. A környéken igazi kuriózumként tartják nyílván, hiszen nem midennnapi látványt nyújt, főleg éjszaka, amikor felgyúlnak a fények és átszűrődnek a hatalmas üvegfrontokon.
A megrendelő tudatosan arra kérte fel a Metropole Architects építész irodát, hogy tervezzék meg álmai otthonát, majd építsék fel arra a helyre, ami számára a világon a legegzotikusabb vidék. Így esett a választás a Zimbali környékén található ingatlanra, ahol minden adottság megvolt ahhoz, hogy felhúzzák ezt a hatalmas és fantasztikus villaházat. Pazar látványával lenyűgöz minden arra járó turistát és az ide látogató vendégeket.Maga a környék is igen exkluzív, nem sétálgatnak csak úgy erre felé a járókelők. A ház több frontján jelentős szerepet játszik a víz jelenléte. Találunk egy különleges, kivilágítható medencét a ház oldalán elhelyezkedő óriási terasz alatt. A kint és a bent élménye szinte teljesen összemosódik látványban. Könnyed átjárhatóságot vélhetünk felfedezni az egyes térrészek között.A ház egyes szintjeit konzolos tartógerendák kötik össze egymással. Ettől támadhat az az érzésünk, ha kívülről szemléljük a villát, mintha az emeleti szintek a levegőben lógnának. Az egész ház melegséget és barátságos, meleg, otthonos hangulatot áraszt magából. A felső szint teljesen benyúlik a terasz és az alatta található medence fölé, így az egész épület egy hajó szerkezetéhez hasonlít lépcsőzetes felépítésével.


Több házrészből tevődik össze az egész komplexum, aminek olyan hatása van, mintha nem is egy magánház lenne, hanem valami közintézmény főépülete a mellékszárnyaival. A fa alapanyag megjelenését végig lehet követni a házon. Erre épül az egész koncepció. A medencéhez vezető stég is fa lécekből épült fel, ami a balinéz vagy thai stílusú apartmanházak hangulatához hasonlít.A belső terekben nem használtak az építészek semmiféle élénk színt, vagy hivalkodó anyagot. Minden a maga természetességében látszódik. Letisztult és könnyed formavilághoz alkalmazkodtak a lakberendezési tárgyak és a bútorok is. Ettől lesz eredeti a belső terek atmoszférája.Fotó: Grant Pitcher Photography

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK