Design
Design  »  Családi ház  »  Modern ház egy erdei tisztáson
Családi ház

Modern ház egy erdei tisztáson

Szép Házak
Legyen a környék csendes és nyugodt, a lehető legközelebb a természethez, a telek pedig nagy. Ezzel a néhány gondolattal indult a családi ház tervezése.
Kanadában, a Manitoba felé vezető út közelében, könnyedén talál az ember lakóház építésére is alkalmas, fás, ligetes területet. A telkek akkorák, hogy a szomszédokig el sem látni, az út elég messze van ahhoz, hogy a zajok ne érjenek idáig, de elég közel, hogy a várost viszonylag gyorsan elérjék. Minden szempontból ideális hely.

Fotó: DKOR Interiors

Fotó: DKOR Interiors

Fotó: DKOR Interiors

A tulajdonosok a tervezéssel a DKOR építészeit bízták meg, akik miami-i lakásuk kialakításánál már megcsillogtatták tudásukat. A háromszintes lakóház az enyhe lejtésű telek legmagasabb pontján épült fel, diszkréten megbújik a fák között. A minden oldalról üveggel borított, nyitott homlokzaton keresztül a természet a belső terek részévé válik, napkeltétől napnyugtáig fürdik a lakótér a természetes fényben. Többek között ez is az egyik oka annak, hogy az enteriőrök kényelmes, elegáns, de nagyon egyszerű megjelenést kaptak.

Fotó: DKOR Interiors

Fotó: DKOR Interiors

Fotó: DKOR Interiors

A világos, napsütötte hatást tovább fokozza az uralkodó fehér szín, melyet a tervezők a ház egészén végigvittek. Kiegészítő színként, óvatosan elszórva megjelenik a bézs, a szürke és az ezüst, valamint a kék, a bordó és a sárga néhány élénkebb árnyalata. Az üveg dominanciája idebent is folytatódik: a lépcső korlátokon, néhány térelválasztón és ajtón köszön vissza, szellőssé varázsolva az enteriőröket.

Fotó: DKOR Interiors

Fotó: DKOR Interiors

Fotó: DKOR Interiors

A házba a “hivatalos”, kocsi feljáróként is működő épített út felől, illetve a kert felől is biztosított a bejutás. Az útról nyíló bejárat egyenesen a közösségi térbe, a tágas nappaliba vezet, melynek része a minimál stílusú konyha és a legalább 16 fő számára is kényelmes étkező. A nappaliból felfelé a dolgozószoba, a hálószobák és a fürdőszobák érhetők el, lefelé pedig a moziszoba és a kerti kijárat. Adott tehát a szórakozás, a közösségi-, illetve a privát élet területe is.

Fotó: DKOR Interiors

Fotó: DKOR Interiors

A hálószobák az épület egy zártabb részébe kerültek, kevesebb üvegfelülettel, viszont több árnyékolóval, puha függönyökkel, finom texturákkal. Nem így a fürdőszobák! Világosak, naposak, csupa üveg helyiségek, formatervezett szaniterekkel, némelyik lenyűgöző burkolattal.

Fotó: DKOR Interiors

Fotó: DKOR Interiors

És ne feledkezzünk meg a teraszokról sem, hiszen szinte az összes helyiség kapott egyet-egyet, saját kijárattal, ahogy eredetileg is tervezték, közel a természethez és a természetes fényekhez.

Címkék: 


KATEGÓRIÁK