Design
Design  »  Családi ház  »  Modern parti villa
Családi ház

Modern parti villa

Design Club
A modern idomokkal megáldott 'House Lishman' elnevezésű családi ház projekt a Metropol Architects remekműve, ami a tengerpart szomszédságában épült. A pazar külsejű magánvilla nem csak az utcafrontról nyújt felejthetetlen élményt, hanem azok számára is, akik belülről is megcsodálhatják.
Sokféle villa létezik többféle stílusban. Annak ellenére, hogy a modern házak többsége első ránézésre hasonlóan néz ki, vannak egészen különleges páldák is arra, hogyan lehet különlegessé tenni a letisztult idomokat.A Metropol Architects építész stúdió munkája, a 'House Lishman' bebizonyította a szakma számára, hogy van élet a minimál stíluson túl. Attól, hogy valami modern, az nem azt jelenti, hogy használhatatlan, vagy öncélú, csupán egyedi. A tengerparti ház érdekessége, hogy hatalmas tereket foglal magába. A homokdűnék szomszédságában található épületszerkezet első pillantásra talán túl átlagosnak tűnhet, de amikor felfedezzük rajta azokat a plusz stílusjegyeket, amikkel megfűszerzték az építészek, akkor rögtön rájövünk, hogy sokkal különlgesesebb, mint a környékbeli épületek bármelyike is.


A külső frontja egyszerű tégla és beton egyvelege. A legegyszerűbb és legalapvetőbb anyagok néha a legszebbek. Ez a kissé szigorú háztömb meleg hatású fa burkolatokkal egészül ki. A lapostetős házstruktúra képviseli a modern stílusjegyeket, de összességében több klasszikus momentum is felfedezhető a családi házban.Az alsó szinten nagy üvegablakok nyitnak az udvar irányába, az emeleti szinten pedig kisebb ablakok sorakoznak a falban. A belső térben kemény fa burkolatok harmonizálnak a tengerre nyíló üvegfrontokkal, amin keresztül a fény beáramlik a ház belsejébe. Belül spirálszerű lépcsőszerkezet töri meg a hatalmas belmagasságot, amit több, a mennyezetről lelógatott gömbcsillárral ellensúlyoztak a tervezők.


Fotó: Grant Pitcher Photography

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK