Design
Design  »  Családi ház  »  Modern rezidencia Kaliforniában
Családi ház

Modern rezidencia Kaliforniában

Szép Házak
A Stein Residence egy régi farm főépületének maradványaiból lett teljes körűen felújítva. A csodálatos természeti környezet tökéletesen alkalmas volt egy nyugodt, tágas élettér kialakítására.

A dombok és völgyek váltakozása elképesztő látványvilágot tár a lakók elé. Az idilli környezetben lévő, alapvetően lepusztult, egyszintes épület azonban megihlette az új tulajdonost, így azt nem bontatta el teljesen, hanem egyes részeit beépítette az új, modern otthonába.

Az eredeti épület ugyan teljeskörű felújításra szorult, a Swatt | Miers Architects építészcsapata nem riadt vissza a különös kihívástól. Az alapvető ötlet egy teljesen új, a mai igényekhez igazodó otthon létrehozása volt, amely legalább hangulatában egy kicsit visszaidézi az egykori lovastanya hangulatát.

A hatalmas telek külső részeit meghagyták a maga vadregényes hangulatában, csak a ház és a medence környékén szelídítették meg egy kicsit a növényzetet. A természetes hatást csak fokozza a rengeteg faanyag használata a homlokzaton és a teraszon egyaránt.

A ház belső részének kialakításánál az egyszerűségre törekedtek. A natúr színű parketta, a fehér falak és a funkcionális berendezés már-már minimalistának is nevezhető. Ennek ellenére mégsem tűnik üresnek az enteriőr, hiszen a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően a természet is szinte beköltözik a szobákba.

A régi amerika hangulata és a természet szeretete formálta tehát ennek a családi háznak a létrejöttét, amely minden ízében tökéletes az elvonulásra, pihenésre.


Címkék: 


KATEGÓRIÁK