Design
Design  »  Családi ház  »  Modern thai villa
Családi ház

Modern thai villa

Design Club
A House Cochrane elnevezésű projekt a Metropole Architects munkája, amely egy modern külsejű, thai villát szimbolizál. Az épület maga a tradicionális thai stílusjegyeket viseli magán. A keleti trópusi formák ötvöződnek ebben a projektben a modern, nyugati életvitel diktálta elvárásokkal.
A House Cochrane nevű projekt, ami a Metropole Architecture építész stúdió nevét fémjelzi, egy modern családi házban testesíti meg mindazt az egzotikus, keleties hangulatot, amit a thai villák hangulata áraszt magából.Az épületet a tradicionális thai építészet inspirálta, ahol a távoli, keleti tájak motívumvilága és kultúrája hatja át az egész házat mind kívül, mind pedig a belső terek enteriőrjeiben. Figyelembe véve a telek topográfiai adottságait, és a modern életforma adta szabványokat, akkor azt mondhatjuk, hogy egy valóban különleges helyet sikerült megalkotnia az építészeknek.A sűrűn lakott tengerparti övezet mentén helyezkedik el az épület, mégis önállóan áll a ház, elszeparáltan vegetál a többi épülettől. Ez a villa az egyik legnagyobb értéket képviseli a környéken. Nem kimondottan az árát tekintve, hanem leginkább a jól terveztt mivoltának köszönhetően. Az építész iroda egyik legnagyobb büszkesége ez a projekt, ahol megmutathatták mindazt a tudást és értékrendszert, amit képviselnek.A házban mindenütt minőségi, időtálló alapanyagokat használtak fel szem előtt tartva az ősi, természetes matériák lenyűgöző jellemzőit. Mind a házon kívül eső részeknél, mind pedig a belső terekben nagy szerepet kap a víz jelenléte. A megjelenített formavilág mellett leginkább ez utal a keleti hagyományok felhasználására. Kisebb csobogók, benti „tavak” és természetesnek tűnő vízeséseket alkalmaztak a nyugalom megőrzése és a kellemes hangulat megteremtése érdekében.


Az őserdő burjánzó zöldjéből csúcsosodó épület olyan, akár egy imaház Thaiföld szívében, ahova zarándokolni járnak az emberek. Itt minden minden építészeti kialakítás a pihenést, az összpontosítást és a harmónikus létet teremti meg az ember életéhez.
Fotók: Grant Pitcher Photography

További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK


KATEGÓRIÁK