Design
Design  »  Családi ház  »  Modern villa Beverly Hills lejtőin
Családi ház

Modern villa Beverly Hills lejtőin

Szép Házak
A tulajdonos álmainak megvalósításához környezetileg minden adott volt: remek tájolású telek, csodás panorámával. A villa építészeti megoldásaival pedig ezt az adottságot erősítették tovább.
Az egész koncepciót egyfajta kettősség jellemzi: a sötét és világos színek, valamint a sima és rusztikus kőfelületek párosítása, amelyek nagy üvegfrontokkal egészülnek ki. A Whipple Russell építésziroda munkatársainak azonban így is sikerült egy összességében rendkívül harmonikus és modern villát létrehozni, amely a környezeti adottságokhoz is remekül illeszkedik.
Az utcafrontból kiemelkedő épületbe egy zárt, belső udvaron keresztül lehet bejutni. Itt a terek összefüggőek és tágasak, a berendezés pedig nagyon letisztult. A villa enteriőrjének megálmodásakor a tervezők minden szobát egy-egy különálló ékszerdobozként kezeltek, amely meg is látszik a belső terek esztétikáján.
A közösségi tér magában foglalja az étkezőt, a konyhát és a nappalit is, amely kiegészülve a tájra néző terasszal, első látásra szinte a végtelenségbe nyúlik. Egy térelválasztóként funkcionáló polcrendszer segítségével két különböző nappalirész is kialakításra került. A külső, sötét-világos kontraszt jól láthatóan a belső terekben is kiemelt hangsúlyt kapott.
A privát szférában a fehér csempéket felváltja a fényes, sötét faburkolat. A nagy üvegfelületeknek köszönhetően innen is a nap minden szakában élvezhető a végtelen kék égbolt és Beverly Hills fényei. A berendezésnél törekedtek a minimalizmusra és az egyszerűségre, így helyezve a figyelem központjába a nem mindennapi látképet.
A villa másik meghatározó eleme a víz: az árokszerű, feszített víztükrű medence szinte körülöleli az egész épületet, így nemcsak egyfajta plusz védelmi vonalat jelent, de az enteriőröknek is fontos részét képezi. A méretes teraszok pedig a pihenés mellett a nagyobb családi, baráti összejövetelek lebonyolítására is lehetőséget nyújtanak.Összességében elmondható, hogy ez az épület mindent megtestesít, amire az ember egy Beverly Hills-i villáról asszociál: stílusos és modern, nem is beszélve a magával ragadó panorámáról!

Címkék: 


KATEGÓRIÁK