Design
Design  »  Családi ház  »  Modern villa Malibutól északra
Családi ház

Modern villa Malibutól északra

Szép Házak
A modern villa a kaliforniai Calabasas városában, Malibutól északra, egy természetvédelmi terület szélén fekszik. Az Abramson Teiger építésziroda nagy üvegfelületeket tervezett a hosszabb, panorámás oldalra, mivel a háborítatlan tájra csodálatos kilátás tárul a családi házból.
A 2008-ban átadott, 400 négyzetméteres épület több részből áll, a főépület és a garázs mellett egy udvarral szeparált vendégház is található. A nappali, az étkező és az ún. családi szoba egybenyitott, amelyeket egy érdekes térelválasztó megoldással szeparáltak. Ebben a térben nemcsak a több mint négy méteres belmagasság lenyűgöző, hanem a nagyméretű üvegablakok is.A ház jellegzetés karakterét – a nagy üvegfelelületek mellett – a lépcsőzetes kialakítású tetősíkok grafitszürke, korcolt fémlemez fedése adja, amely a függőleges töréseknél homlokzatokon is folytatódik. Néhány ponton a főépület, illetve a vendégház is látszóbeton falakból épült.A téglalap alakú épület formáját, valamint az üveg bejárati ajtóhoz vezető tengelyt is megtöri a házból kiálló faburkolatú „doboz”, amely tárolóként szolgál és integrált része a kültéri étkező terasznak. A faburkolat meleg színárnyalata kiegészíti a komorabb, szürkés természetes anyagok színvilágát.  
Az egész térhez merőlegesen kapcsolódik a konyha, amelynek tolóajtói teljesen eltűntethetők a falban, így az étkező terasz és a konyha egy integrált étkező-főző térré alakítható. Csakúgy, mint a konyha, az azzal egyvonalban lévő, a panoráma felé nyíló étkező is teljesen kinyitható tolóajtókkal csatlakozik a teraszhoz. A hatalmas eltolható üvegajtók és üvegfalak révén a beltér és a kültér vizuálisan teljesen összekapcsolható.


A konyha mögött található egy látszóbeton fallal elválasztva az emeleti hálószobába vezető faburkolatú acélszerkezetű, lebegő lépcső, és mellette egy tanuló / dolgozó sarok, valamint egy bárpult, amelyek a családi (pihenő) szobától elkülönülnek.


A fürdőszoba is igen tágas és letisztult dizájnú, amelyben a duplamosdó és szabadon álló kád mellett egy nagyméretű zuhanyt is elhelyeztek.


A házzal párhuzamosan húzódik a keskeny, hosszú úszómedence, amelynek kék víze kiegészíti a természetvédelmi terület látványát. A medence és a ház között egy rövidre vágott műfüves csík található.


Az épület és a vendégház közötti terasz közepén található tűzrakóhely a kerti sütögetések kedvelt színtere.


További képekért kattintson ide!

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Modern parti villa
A modern idomokkal megáldott ’House Lishman’ elnevezésű családi ház a Metropol Architects műve, ami a tengerpart szomszédságában épült.
Luxus villa Afrikában
Tucatszám épülnek világszerte luxusházak, hatalmas villák. Az SGNW House azonban más, mint a többi. A Metropole Architecture projektje egy igazi álom.
Klasszikus belső egy modern házban
A ’Coastlands projekt’ a Kaliforniában méltán híres építész, Mary Ann Schicketanz műve, aki a modern családi házat tervezte a partvonal mentén.


KATEGÓRIÁK